Pagina's

woensdag 24 september 2014

Uilenfeestje

Uilen als feestthema

Uiltjes zijn helemaal hip en trendy. Je ziet ze overal terug. In kleding, interieur…. en nu ook als feestthema voor kinderfeestjes. Je kunt met de kinderen naar een roofvogelshow bij jou in de buurt gaan, een workshop volgen waar je met z'n allen uilenballen gaat uitpluizen. Of je kunt een gezellig kinderfeestje bij je thuis organiseren.

Voor die laatste optie gaan wij natuurlijk. Doe je voordeel met onze tips over hoe je zo'n uilenfeestje kunt aanpakken. Laat je inspireren en geef er vooral je eigen draai aan. Want een kinderfeestje moet wel origineel zijn!

Uiltjes feestversiering


In onze webshop vind je allerlei vrolijke feestartikelen met uiltjes: handige wegwerpbordjes en -bekertjes, papieren servetjes en een tafelkleed met uiltjes voor over de feesttafel.

Bij een kinderfeestje kan de feestversiering niet uitbundig genoeg zijn. Dus pak groots uit met een uiltjes slinger, een grappige hangdecoratie en als klap op de vuurpijl een superfeestelijke tafeldecoratie, die van elke tafel meteen een échte feesttafel maakt.

Uilen traktatie

Je kunt op lollies trakteren en deze voorzien van een 'lolly cover' in de vorm van zo'n schattig uiltje. De 'lolly covers' zijn gemaakt van vilt en kun je gewoon over een lolly schuiven. Prik alle lolly's in een bol van piepschuim en je hebt een geweldige traktatie voor je uilenfeestje.

In onze webshop vind je ook superleuke taartkaarsjes in de vorm van een uiltje. De uilenkaarsjes kun je verpakt per 4 kopen. Ze hebben een dun stekertje, waardoor je ze gemakkelijk op een zelfgemaakte cake of taart kunt prikken. Blaast de jarige ze in één keer uit?

Spelletjes voor een uilenfeestje

Je kunt de kinderen iets leren over uilen door een verhaal te vertellen. Of test hun uilenkennis met een kleine quiz. Uilen slapen overdag, jagen in het donker en ze horen heel erg goed. Doe daar iets mee in de kinderspelletjes.

Laat de kinderen in een kring zitten. Eén kind gaat in het midden zitten met een blinddoek om. Dit kind is de uil. Als iedereen stil is, wijs je een aantal kinderen (muizen) aan die zo stil mogelijk achter de uil op de grond gaan zitten. Daarna mag de uil raden hoeveel 'muizen' achter hem zitten.

Tot slot nog een afscheidscadeautje

Na afloop van het uilenfeestje geef je alle kinderen zo'n mooi feestzakje (mét uil) gevuld met snoepgoed en kleine cadeautjes mee naar huis. In onze webshop vind je deze uilen-snoepzakjes, die je zelf kunt vullen met snoep en daarna kunt dichtplakken met een uiltje van karton.

Zo'n uilentoeter is ook leuk om aan de gasten mee naar huis te geven als herinnering aan een geslaagd uilen-kinderfeestje.

Heb jij nog leuke ideeën, spelletjes of andere tips voor een uilenfeestje? Wij horen het graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten