Pagina's

woensdag 10 december 2014

Knutselen voor de Kerst

Samen kerstversiering maken

Kinderen zijn dol op de kerstperiode. Niet alleen op de vele cadeautjes, maar vooral ook op de gezellige sfeer in huis. Samen eten, overal lichtjes en het versieren van het huis. Ze vinden het geweldig om daarbij te helpen. Dus zorg er voor dat je wat kerstspullen in huis hebt, waarmee ze kunnen knutselen tijdens de kerstvakantie.

Wij hebben een aantal leuke kerst-knutsel-activiteiten voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk eenvoudige activiteiten, waarmee de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Zonder al te veel hulp van mama ;-) want je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg!


Zelfgemaakte houten kersthangers
Hoe versieren we de kerstboom dit jaar? Kerstballen zijn schitterend. Maar deze houten kersthangers, die je kinderen zelf kunnen maken zijn natuurlijk veel mooier dan kant-en-klare kerstballen.

Deze kerst-knutselset bestaat uit een houten plaat met 13 kerstfiguurtjes en gouddraad, waarmee je de hangers in de kerstboom kunt hangen. Je kids kunnen de figuurtjes schilderen, stempelen met kerst stempels of beplakken met winterse kerststickers. Wat zullen je kindjes trots zijn, als ze hun zelfgemaakte kersthangers in de kerstboom zien hangen.

Inkleurbare tas

Altijd handig: een inkleurbaar tasje met kerstfiguren om leuke kerstcadeautjes in te stoppen. Of om mee te nemen naar opa en oma voor een logeerpartijtje tijdens de kerstvakantie. Of om gevuld met allerlei kerstlekkernijen bij iemand af te geven als verrassing!

Laat de kinderen elk hun eigen kerst-tasje inkleuren met kleurstiften of wascostiften, die geschikt zijn voor textiel. Heerlijk om te zien hoe de kinderen helemaal op gaan in het beschilderen van de tasjes! En maken ze er af en toe een knoeiboel van? Knijp dan snel een oogje dicht, want een beetje kliederen maakt het juist zo leuk.

Fotolijstjes voor in de kerstboom

Deze mini-kerst-fotolijstjes zijn superleuk om aan opa en oma te geven voor de kerst. Dus laat de kinderen op een druilerige middag de fotolijstjes versieren met foam clay, verf, glitters of andere versiersels die je nog hebt liggen. In onze webshop kun je ook deze houten fotohangers in de vorm van een kerstman bestellen. Aan jou de keus!

Wat zullen de kleinkinderen trots zijn als ze hun zelfgemaakte kersthangers met hun eigen fotootje bij opa en oma in de kerstboom zien schitteren. En opa en oma genieten volop van al die blije kindergezichtjes!

Kerst activiteitenboek

Weet je niets meer te verzinnen en zijn de kinderen nog lang niet uitgeknutseld? Geef de kids dan dit superdikke kerstboek cadeau voor de kerstvakantie. Dit boek staat boordevol met waanzinnig leuke activiteiten, puzzels, teken- en knutselopdrachtjes rondom het kerst- en winterthema. De kinderen vinden het heerlijk om in het boek te werken. Je zult geen kind aan ze hebben!

Nog één laatste tip voor jezelf. Vergeet niet om af en toe de tijd te nemen voor datgene waar het echt om draait: genieten van de gezelligheid en het plezier dat de kinderen hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten