Pagina's

woensdag 11 februari 2015

Cadeautip peuter of kleuter: een puzzel!


Goede puzzels voor een dreumes

Staat er een verjaardagsfeestje op de agenda van een kleine meid of jongen? En weet je niet wat je moet geven? Onze tip: ga voor een puzzel. Het is een fijn cadeau om te geven, want je weet zeker dat het veel gebruikt gaat worden. Elk kind puzzelt. En je hebt puzzels voor alle leeftijdscategorieën.

Voor de allerkleinsten is een houten knoopjespuzzel een goed idee. Door de plastic knopjes kunnen ze de puzzelstukjes er gemakkelijk uithalen. Ook een houten legpuzzel, zoals deze vlinder of boot, is een goede puzzel om mee te starten.

Dierenpuzzels

Voor de tweede verjaardag kun je een iets moeilijkere puzzel uitkiezen. Papa en mama moeten dan in het begin nog even helpen, maar daardoor hebben de kids er wel een lange tijd plezier van. Dierenpuzzels zijn extra leuk, kinderen kunnen oefenen met de geluidjes die de dieren maken. Dubbel plezier dus!

Ook deze Bumba puzzels vallen in de smaak bij peuters. In één koffer zitten vier puzzels met 4, 6, 9 en 16 stukjes. In plaats van Bumba filmpjes kijken, laat je ze lekker de puzzels van Bumba maken!

Puzzels voor meiden en jongens

Vanaf 3 jaar hebben kinderen een sterke voorkeur voor een bepaalde thema. Jongens gaan voor auto’s, tractors, boten en meiden willen alles in prinsessenstijl. Kies een legpuzzel die hierbij aansluit en je cadeau is ongetwijfeld een schot in de roos.

Meisjes maak je helemaal blij met deze K3 Regenboogpuzzel van maar liefst 50 stukjes. Voor jongens kies je een stoere 3D Cars Puzzelbal! De ronde vorm is een extra uitdaging voor de kleine puzzelaar. Er is keuze uit Cars-puzzels van 24, 54 en 108 stukjes.

Puzzelen goed voor de ontwikkeling

Wist je dat puzzelen bovendien heel belangrijk is voor een kind. Het wordt gezien als een voorbereiding op het leren rekenen, het vergroot het ruimtelijk inzicht, je kind leert zich concentreren en door te zetten als het eventjes niet lukt.

Bovendien moet je bij puzzelen goed kijken. Kinderen leren daardoor kleine verschillen zien. Dus, naast een leuk cadeau geef je ook een pedagogisch verantwoord cadeau ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten