Pagina's

woensdag 18 februari 2015

Slaapfeestje organiseren

Een pyama party, yeah!

Weet je waar je jouw zoon of dochter héél blij mee kunt maken? Met een slaapfeestje! Laat je kind een aantal vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en maak er een gezellige avond van met spelletjes, hapjes en films kijken.

Vooral in de leeftijd van 7 tot 12 jaar is een slaapfeest erg populair. Een slaapfeest kan als verjaardagsfeest gehouden worden voor de vriendjes en vriendinnetjes of zonder speciale reden, gewoon omdat het leuk is! Waar moet je aan denken als je een slaapfeestje houdt?


Kies een thema

Bij een slaapfeest hoort een thema. Kies een thema, zoals een K3-feest voor meiden of een piratenfeest voor jongens. De uitnodigingen, versieringen en activiteiten stem je vervolgens op je thema af.

Verzamel heel veel kussens en maak een grote loungeplek in de woonkamer of op zolder, waar de kids lekker kunnen hangen, kletsen, eten, filmpjes kijken. Ook perfect voor een kussengevecht natuurlijk! Zorg voor lekkere hapjes. Chips natuurlijk. Maar het mogen ook gezonde snacks zijn, zoals druiven of komkommer, tomaatjes en wortel met een lekkere dip.

Spelletjes en activiteiten

Ga je voor een piraten-slaapfeest? Zorg ervoor dat je voldoende piraten-accessoires in huis hebt, zodat alle jongens zich een stoere piraat voelen. Denk hierbij aan schmink, ooglappen, piratenmaskers en plastic zwaarden. Organiseer een schattenjacht en verstop een schat (bijvoorbeeld deze Piraten Snoeptaart!) ergens in of om het huis. Met een echte schatkaart breng je iedereen direct in de stemming!

Wil je na alle spanning en sensatie van het schatzoeken, wat rust in de tent brengen? Zet dan een leuke film op, zoals Peter Pan of Pippi Langkous’ grote piratenavontuur.

K3-slaapfeest!

Een K3-slaapfeest staat garant voor een avond vol dansen, zingen en plezier! Maak het extra leuk met deze K3 microfoon, zodat de meiden mee kunnen zingen én de door hen gezongen liedjes kunnen opnemen. Voor de rustige momenten is dit K3 bordspel ideaal. Maak van deze K3-feestzakjes een leuke goodiebag voor de gasten met een aandenken aan jouw topfeest.

En misschien wel de belangrijkste tip voor de ouders, zorg dat je goed uitgerust bent! Ga de nacht ervoor extra vroeg naar bed. Bekijk ook deze handige tips voor een slaapfeestje!

2 opmerkingen:

 1. en hebben jullie ook iets voor oudere kinderen denk aan 12/13 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meiden van 12/13 jaar zijn gek op beauty-feestjes waar ze lekker kunnen tutten met maskertjes, make-up en nagellak. En na afloop liefst een 'fotoshoot'. Je kunt ook een kookworkshop voor ze organiseren. Of met z'n allen iets creatiefs doen: decopatch vinden meiden van die leeftijd ook leuk.

   Voor jongens: bbq of kampvuur in de buitenlucht, filmavond met popcorn en chips, een spannende speurtocht of dropping (in het donker), een griezelfeest.

   Neus eens goed rond op deze blog en je vindt vast ook leuke ideeën voor wat oudere kinderen. We zullen binnenkort een artikel wijden aan tienerfeestjes. Dus blijf onze blog in de gaten houden.

   Verwijderen