Pagina's

dinsdag 26 mei 2015

Leuke spelletjes voor een Jungle Feestje

Activiteiten voor een Jungle kinderfeest

Het is weer (bijna) zomer, dat betekent de perfecte tijd om een kinderfeest in jungle of safaristijl te houden. Vorig jaar gaven we je tips voor de decoratie, uitnodigingen en traktaties voor een Jungle kinderfeest bij jou thuis. Nu geven we je extra tips voor leuke spelletjes die je op zo'n dag kunt doen. Helemaal passend bij het Jungle thema natuurlijk!

Met deze spelletjes zul je zien: een jungle of safari feest is net zo leuk thuis en kan met een klein budget een groot succes worden.


Jungle Quiz

Begin het feestje met een jungle quiz. Om de beurt laat je de kinderen een dierengeluid uit de jungle horen. Is het een olifant? Als het antwoord goed is, mag het kind zijn cadeautje aan de jarige geven.

Of vraag alle kids om een knuffel mee te nemen. Verstop deze in huis of in de tuin en laat de kinderen de dieren zoeken. Is een knuffel gevonden? Dan mag de jarige job het cadeautje openmaken van de eigenaar van de gevonden knuffel. Cadeautjes geven maak je zo extra leuk en het is een spetterende start voor je Jungle feest!


Actieve spelletjes

Speel Olifanten Tikkertje. Eén kind is de olifant én tikker. De olifant houdt met één hand zijn neus vast en steekt zijn andere arm door de opening. Met deze 'slurf' probeert de olifant de andere kinderen te tikken. Het kind dat is afgetikt, gaat ook meetikken als olifant. Als alle kinderen olifanten zijn, is het spelletje afgelopen.

Hang aan een waslijn kartonnen banaantjes op. Zorg ervoor dat de waslijn zo hoog hangt dat de kids er net niet bij kunnen. Als echte aapjes moeten ze door te springen de bananen pakken! Zijn de kids al wat groter? Doe dit dan met een trampoline. Zorg er wel voor dat een volwassene bij de trampoline staat.


Fruit happen!

In de jungle eet je vooral fruit, ideaal dus om dat te gebruiken voor een spel. En heerlijk nostalgisch, appel happen kennen we allemaal nog wel van vroeger. Zet een grote bak of emmer gevuld met een klein laagje water op tafel en laat het kind met de handen op de rug proberen om een appel uit het water te halen. Het kind mag dus alleen zijn mond gebruiken.

Een creatief momentje? Maak van papieren ringen een slang. Een opengeknipte wc-rol dient als bek van de slang.


Jungle Kwartet

Na alle inspannende activiteiten die hierboven staan is het fijn om een rustig spelletje te spelen. We gaan kwartetten! Dat vindt iedereen leuk en met dit echte Jungle Kwartet blijf je helemaal in het thema. JungleLife weetjes kwartet bestaat uit extra grote kaarten met de mooiste plaatjes én weetjes over de betreffende dieren. Dat is leuk en leerzaam. In een schitterende kwaliteit. Wie spaart de meeste kwartetten?

Heb jij nog leuke ideeën voor spelletjes op een Jungle feest?Geen opmerkingen:

Een reactie posten