Pagina's

dinsdag 30 juni 2015

Een dagje uit

Dagje weg met kinderen

Heerlijk, de zomervakantie die voor de deur staat. Quality time met je gezin! Trek er op uit  en plan gezellige dagjes weg. Naar het strand, naar de dierentuin, een gezellige speeltuin in de buurt. Er is vanalles te doen! Een dagje weg met kids vereist wel iets meer organisatie- en coördinatiewerk dan wanneer je zonder kinderen op pad gaat. Graag geven we je daarom een paar handige tips om het net iets gemakkelijker te maken :)

De voorpret begint met het inpakken van hun eigen tas. Heb je toevallig een Feyenoord-fan in huis? Met deze stoere Feyenoord rugzak kan de dag niet meer stuk!
In de auto

Genoeg eten en drinken? Reservekleding? Knuffel voor in de auto? Zonnebrillen, zonnebrand en hoedjes? Let's go! Het eerste half uur in de auto vermaken de kids zich wel met voorbijkomende voertuigen, zeker als het jongens zijn dan houd je ze wel even koest met vrachtwagens tellen!

Wil je zeker zijn dat de autorit gezellig blijft? Zorg dan voor een leuke bezigheid, zoals deze autoplakkers. Wie kent ze niet meer van vroeger? Ze zijn een plezier voor elk kind en ze zijn eenvoudig te verwijderen. Dit waterspel is ideaal voor op de achterbank en verslavend voor de wat oudere kinderen (en volwassenen)!


Lekkers!

Ook onmisbaar voor onderweg is een goede drinkbeker. Deze drinkbekers van Paul Frank met schroefdop zijn ideaal. En hartstikke stoer! Ook voor Lego-fans hebben we echte Lego drinkbekers. Met een lunchbox maak je de set compleet, ook handig voor op school.

Gezond eten is heel belangrijk, maar op speciale dagen mag je wel een keer iets extra lekkers. Zorg voor een goedgevulde snoeptrommel, lekker voor onderweg en handig als onderhandelingsmiddel. Opvoedkundig wellicht niet verantwoord, maar als onze 2-jarige peuter stopt met huilen op een druk terras als ze een doosje krentjes krijgt, dan krijgt ze van ons een doosje krentjes :)
Het is weer mooi geweest...


Tijd om naar huis te gaan. Het was een leuke dag! Wat heeft het meeste indruk gemaakt op jouw kind en wat vond hij of zij minder leuk? Ga gezellig met zijn allen aan tafel zitten als je thuiskomt en bespreek de dag. Je zult soms versteld staan van de antwoorden die je kinderen geven.

Tijdens de zomervakantie maken je kinderen veel mee. Op vakantie, thuis, op zomerkamp, met vriendjes en vriendinnetjes. Geef ze aan het begin van de vakantie een stoer schrift wat ze kunnen gebruiken als vakantieboek. Hun belevenissen kunnen ze opschrijven en het maakt een mooi aandenken voor later.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten