Pagina's

dinsdag 7 juli 2015

Jongensfeest in de zomer

Kinderfeest jongens

Voor jongens van 11, 12, 13 jaar zijn de meeste themafeestjes wel klaar. Daar zijn ze 'echt' te oud voor. Wat voor feest organiseer je dan voor je zoon? Het moet in ieder geval stoer zijn.

Het is nu juli dus wij geven je tips voor een leuk 'grote' jongensfeest in de buitenlucht. En nee, frietjes staan niet op het menu. Organiseer in plaats daarvan een echte barbecue! Als spetterende afsluiting maak je een kampvuur om zelf marshmellows te roosteren en waar je gezellig 's avonds liedjes zingt of spannende verhalen vertelt! Een beetje in cowboy-stijl :)


De feestlocatie

Mocht je beschikken over een klein landgoed of een heel grote tuin, dan kun je het feest thuis plannen. Is dit niet het geval? Zoek dan een plek op in de bossen of in een park. In de meeste grote parken zijn er vaste barbecue plekken waar je gebruik van kunt maken. Dit maakt het feest nog avontuurlijker! Zorg wel voor voldoende volwassenen om de kids én het eten in de gaten te houden.

Voor het kampvuur geldt hetzelfde. Zoek een kampvuurplek (vaak heeft de lokale scoutingclub wel een plek) of maak een vuur in een korf in de tuin. Ga je zelf een kampuur stoken? Lees hier belangrijke tips hoe je het beste en op een veilige manier een kampvuur maakt.


Boys will be boys

Ook al zijn het geen kleine jochies meer, ze houden nog wel van leuke spelletjes. En ze moeten hun energie kwijt! Als het echt heel warm is en je wilt het 'cowboy-thema' aanhouden, dan is het leuk om een schietspel te doen. Met deze waterpistooltjes is het gegarandeerd dolle pret! Of houd een wedstrijdje katapult schieten met deze vliegtuigjes. Wie schiet het verste?

Tip: zorg altijd dat je een voetbal bij je hebt. Zijn de jongens uitgekeken op de spelletjes of willen ze tijdens het eten nog wat doen, dan is er niks zo leuk om even een balletje te trappen.Kampvuur of piñata?

Het kampvuur kan een perfect einde zijn van het feest. Maar, misschien is het weer niet ideaal ervoor of zie je het zelf niet zitten om een kampvuur te maken. Dan hebben we nog een andere spetterende afsluiting voor het feest: een Piñata Paard! Vul de piñata met snoepjes, confetti en eventueel kleine cadeautjes. Hang 'm op en blinddoek de kinderen één voor één en laat ze om de beurt met een stok tegen de piñata slaan. Totdat deze breekt!

Als aandenken kan iedereen de waterpistooltjes en vliegtuigjes mee naar huis nemen. De herinneringen aan dit geweldige feest zullen het meeste bijblijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten