Pagina's

dinsdag 14 juli 2015

Tekenen en verven

Creatief in de vakantie

Ook in de zomervakantie is het wel eens slecht weer. Bovendien ga je niet elke dag naar de Efteling, de dierentuin of een dagje weg. Een goed idee dus om ook op de regenachtige dagen leuke activiteiten achter de hand te hebben. En wat is leuker om thuis lekker creatief bezig te zijn?

Op school zijn vooral de kleine kinderen altijd creatief bezig, met tekenen, schilderen, knutselen. Thuis doen ze dat veel minder, dus je maakt je kids vast blij met een middagje tekenen en schilderen.

Teken- en verfmaterialen

Allereerst: hoe staat het met je voorraad verf, kleurpotloden en kleurstiften? Niets zo jammer als dat je voorstelt om te gaan kleuren en 3 van de 5 viltstiften die je nog kon vinden zijn uitgedroogd.

Wissel af met materialen. Naast plakkaatverf, maak je een tekening extra mooi met glitterkleuren. Of wat dacht je van waterverf? Daar maak je de mooiste tekeningen mee en is ideaal voor beginnende schilders. Vul je voorraad verf, kleurpotloden, krijt en stiften aan!


Leuk verfproject

Je hebt papier. Je hebt kleurpotloden. En misschien ook wat potjes of tubes verf. Dus je kunt aan de slag. Maar... dat kan een stuk leuker en uitdagender! Geef je kinderen een heus verf- of tekenproject om te doen, waar ze hun creativiteit in kwijt kunnen.

Dit houten pennenbakje is bijvoorbeeld een leuke en originele activiteit. Zet de set zelf in elkaar (lijm is niet nodig) en sla vervolgens aan het decoreren. Gebruik verf, plaksteentjes of foamclay. Het eindresultaat: een zelfgemaakt pennenbakje voor op het bureau.


Inkleur bloempot

Vrolijk je tuin of balkon op met een zelf gekleurde bloempot. Deze speciale plastic bloempotjes hebben een binnen - en buiten bakje waardoor je hiertussen een kleurplaatje kunt schuiven. Het setje bevat 2 kleurplaatjes en één blanco velletje. Leuk voor in de tuin of in huis, maar ook een origineel cadeau voor bijvoorbeeld opa of oma.

Voor de allerkleinsten is niets zo leuk als lekker vingerverven! Haal de schorten en oude bloezen maar uit de kast en maak er een mooi kunstwerk van samen met je peuter of kleuter :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten