Pagina's

dinsdag 25 augustus 2015

Een andersom-feestje!

Origineel kinderfeestje

'Beste Raas, Leuk dat je er was!' staat er op de uitnodigingskaart voor vriendinnetje Saar van jarige job Maud. 'Kom je je zwemspullen nog ophalen volgende week woensdag? Tot dan, groetjes Duam'. Alles achterstevoren en ondersteboven! Zoals een aapje aan de boom. Dat is het thema van dit super originele kinderfeestje. 

Met deze Monkey uitnodigingskaart begint jouw grappige kinderfeest helemaal goed! De voorbereidingen van een achterstevoren feestje zijn minstens zo leuk als de uitvoering. Wij helpen je op weg!


Alles andersom, achterstevoren of ondersteboven!

Het andersom denken begint direct bij binnenkomst: 'tot ziens allemaal' is de begroeting. Posters en vlaggen hangen ondersteboven. De jassen mogen op de grond en schoenen aan de kapstok! En uiteraard krijgen de gasten direct het bedankcadeautje voor het komen op je feest. 

Taart eet je met een lepel en wordt geserveerd op een omgekeerd bord. Geef iedereen een naamlabel, waarbij de naam achterstevoren geschreven is. Dat is ook de regel van het feest: je mag iemand alleen met zijn andersom-naam aanspreken.


Andersom-spelletjes

Zit de sfeer er goed in en krijgen de kids het andersom denken onder de knie? Tijd voor leuke andersom-spelletjes!
Woorden raden is erg leuk. Maak twee teams. Elk kind krijgt om de beurt een aantal woorden achterstevoren geschreven op een papiertje of notitieboekje, die ze moeten uitspreken, bijvoorbeeld: traat, nevez, nollab, naanab, tseef. Binnen één minuut moet het team zoveel mogelijk woorden raden. Het team met de meeste goede woorden wint. 


Verdeel de kinderen in 2 groepen en leg 2 (tafel)kleden omgekeerd op de grond. Elk groepje gaat op een kleed staan en probeert zonder van het kleed af te stappen, het kleed om te draaien! De groep die als eerste het kleed om heeft gedraaid wint. Als leuke twist kun je het verliezende team de winnaar maken. Alles gaat andersom vandaag!
Andersom-speurtocht

Een speurtocht is altijd een favoriet onderdeel van een kinderfeestje. Met leuke achterstevoren spelletjes en opdrachten maak je er een heuse andersom speurtocht van! 

Tips voor opdrachten:

  • Laat ze een (veilig) stuk achterstevoren lopen. Vooral geschikt in de bossen of in een park, waar geen verkeer is.
  • Opdracht: ga allemaal 3x achterstevoren van de glijbaan
  • Opdracht: zing achterstevoren een verjaardagslied en maak er een filmpje van
  • Geef enkele aanwijzigingen voor de route achterstevoren geschreven. Bijvoorbeeld 'Ga fasthcer bij het ewuabl siuh'
  • Opdracht: Doe een handstand tegen de muur en maak een foto
  • Pijlen naar rechts betekent dat je naar links moet!

Eén ding is zeker, een andersom-feestje wordt niet snel vergeten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten