Pagina's

dinsdag 4 augustus 2015

Ideeën voor een waterfeestje


Water kinderfeest organiseren

Het is zomer. Het is warm. En je bent op zoek naar een passend thema voor een kinderfeest. De optelsom is dan snel gemaakt: organiseer een waterfeestje! Een watergevecht, een sponsrace, watermeloenen en waterijsjes eten, waterballonnen gooien... Dat wordt ongetwijfeld een supercool kinderfeest!

Gebruik deze Oceaan uitnodigingskaarten om de gasten uit te nodigen. Of maak een originele uitnodiging met een klein uitdeelcadeau, zoals deze grappige waterspuiters. Bind dit water-kaartje aan het cadeau en vermeld naam, datum en tijd. De voorpret is al begonnen!waterballonnenWaterspelletjes kinderfeest

Het leukste van een waterfeest zijn ongetwijfeld de spelletjes. Er zijn zoveel leuke waterspelletjes te bedenken. Waterballonnen mogen niet ontbreken! Je kunt er trefbal of een buikestafette mee organiseren. Of maak er een spannend gooispel van: span een wit doek in de tuin en verdeel de kinderen in twee teams. Elk team heeft gooiers en vangers. De vangers staan achter het doek en proberen de ballonnen te vangen. Ze zien de ballonnen door het doek niet aankomen! Het team met de meeste gevangen ballonnen wint!

Een ander leuk spel met waterballonnen is 'kwallen trappen'. Baken een vierkant gebied af en leg dit vierkant vol met waterballonnen. Alle kids worden nu geblinddoekt en moeten zoveel (of zo weinig) mogelijk ballonnen kapot stappen. Dit spel zorgt voor de grootste lol!


Leuke spelletjes waterfeest

Afhankelijk van de leeftijd van je gasten en het weer, uiteindelijk is het ook handig om een rustige activiteit achter de hand te hebben. Vooral bij een meidenfeestje is een creatieve activiteit een leuke afwisseling. Met deze water schudbal geef je de kids een leuk project. En een mooi aandenken om mee naar huis te nemen!

Zoek je een niet-natte, maar wel passende afsluiting van je feest? Maak kennis met deze vrolijke Pinata Dolfijn. De dolfijn past perfect in het waterthema en kids vinden dit een geweldige activiteit.

Nog meer tips en ideeën voor leuke waterspelletjes, zoals een waterparcours, waterpistool spelletjes en emmerrace lees je hier!


Snacks op een waterfeest

Tussen het spelen door moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Een paar leuke tips:
  • Maak mandarijnen-visjes, plak oogjes en vinnen van oranje papier op de mandarijn.
  • Met watermeloen is heel veel te doen! Maak een watermeloen-pizza, een meloenboot gevuld met lekker fruit of serveer ijsjes van watermeloen op een stokje!
  • Maak van de traktatie een spel: geef de kids een hengel waarmee ze een doosje snoepjes uit het water kunnen vissen.


Uitdeelcadeau water

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Maar niet met lege handen! Bij dit thema passen namelijk hele leuke uitdeelcadeautjes. Deze Waterspel Fotocamera is een cadeau en traktatie in 1: achterin het cameraatje bevindt zich een waterspelletje en als extraatje zit er in 'de lens' nog een klein zakje met snoepjes verstopt!

Is het een jongensfeest? Stop dan direct met zoeken en ga voor deze Brandweerauto Waterspuiter. Een betere traktatie is er niet voor je kleine man en zijn vriendjes. En ook hier zit een zakje snoep in. Een perfect uitdeelcadeau dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten