Pagina's

dinsdag 4 augustus 2015

Ideeën voor een waterfeestje


Water kinderfeest organiseren

Het is zomer. Het is warm. En je bent op zoek naar een passend thema voor een kinderfeest. De optelsom is dan snel gemaakt: organiseer een waterfeestje! Een watergevecht, een sponsrace, watermeloenen en waterijsjes eten, waterballonnen gooien... Dat wordt ongetwijfeld een supercool kinderfeest!

Gebruik deze Oceaan uitnodigingskaarten om de gasten uit te nodigen. Of maak een originele uitnodiging met een klein uitdeelcadeau, zoals deze grappige waterspuiters. Bind dit een kaartje aan het cadeau en vermeld naam, datum en tijd. De voorpret is al begonnen!



Waterspelletjes kinderfeest

Het leukste van een waterfeest zijn ongetwijfeld de spelletjes. Er zijn zoveel leuke waterspelletjes te bedenken. Vul ballonnen met water. Je kunt er trefbal of een buikestafette mee organiseren. Of maak er een spannend gooispel van: span een wit doek in de tuin en verdeel de kinderen in twee teams. Elk team heeft gooiers en vangers. De vangers staan achter het doek en proberen de ballonnen te vangen. Ze zien de ballonnen door het doek niet aankomen! Het team met de meeste gevangen ballonnen wint!

Een ander leuk spel is het Zoomball Hydro waterspel, dat 2 kinderen tegelijkertijd kunnen spelen. Door je armen te spreiden schiet je de Zoomball naar de andere kant. Snel weer terugschieten, want de Zoomball heeft een timer waardoor de ballon in de bal uit elkaar spat. Wie wordt nat?


Leuke spelletjes waterfeest

Afhankelijk van de leeftijd van je gasten en het weer, uiteindelijk is het ook handig om een rustige activiteit achter de hand te hebben. Vooral bij een meidenfeestje is een creatieve activiteit een leuke afwisseling. Met deze water schudbal geef je de kids een leuk project. En een mooi aandenken om mee naar huis te nemen!

Zoek je een niet-natte, maar wel passende afsluiting van je feest? Speel het SeaLife Kwartet, een kwartetspel met allerlei leuke weetjes over zeedieren en het leven in de oceaan.

Nog meer tips en ideeën voor leuke waterspelletjes, zoals een waterparcours, waterpistool spelletjes en emmerrace lees je hier!


Snacks op een waterfeest

Tussen het spelen door moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Een paar leuke tips:
  • Maak mandarijnen-visjes, plak oogjes en vinnen van oranje papier op de mandarijn.
  • Met watermeloen is heel veel te doen! Maak een watermeloen-pizza, een meloenboot gevuld met lekker fruit of serveer ijsjes van watermeloen op een stokje!
  • Maak van de traktatie een spel: geef de kids een hengel waarmee ze een doosje snoepjes uit het water kunnen vissen.


Uitdeelcadeau water

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Maar niet met lege handen! Vul zo'n haaien-traktatiedoosje met wat snoep en/of een klein uitdeelcadeautje: waterpistooltjes natuurlijk, of deze zeedieren-sleutelhangers die de kids zelf kunnen decoreren en deze dieren-duikbrilletjes zijn ook fantastisch.

Mag je uitdeelcadeautje een klein beetje meer kosten? Stoere jongens maak je dolblij met deze Watergun-rugzak voor € 3,75.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten