Pagina's

dinsdag 22 september 2015

Cadeaus voor een boekenwurm

Boek voor kind

Staat er een verjaardagsfeest op de planning en ben je op zoek naar een geschikt cadeau? Bijna alle kinderen houden van lezen of voorlezen, bovendien is lezen erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Een boek is daarom altijd een mooi en educatief geschenk. 

Voor de kleintjes tussen 1 en 4 jaar zijn prentenboeken een goede keuze, zoals het Dikkie Dik verjaardagsboek. Heel leuk om voor het slapen gaan samen te lezen met papa of mama. Ook het boek van Rupsje Nooitgenoeg mag niet ontbreken in de boekencollectie van een peuter!


Tips voor lees- en voorleesboeken

Is de jarige job de prentenboeken ontgroeid en zoek je een leuk voorleesboek? Wat dacht je van Niels Holgersons wonderbare reis? Een stukje nostalgie! Het is extra leuk om een boek te geven wat je vroeger zelf las (of keek op televisie).

Een echte aanrader als je een spannend en humoristisch leesboek zoekt is 'Het rode ei'. 'Het rode ei’ is het grappige verhaal over de drie zussen Sam, Zus en Lot Nibbedonk, die door een knullige fout van de lokale politiek in één klap zowel hun huis als hun ouders kwijtraken. De burgemeester van het dorp biedt hun een nieuw huis aan: een groot rood ei. Al snel blijkt dit ei hun meer te bieden dan alleen maar een dak boven hun hoofd. Voor kinderen vanaf 9 jaar!

Boekenwurm cadeaus

'Hij heeft al zoveel boeken!'. Als de ouders van de jarige job dat zeggen, dan kom je liever niet met een boek aan als cadeau (tenzij je heel origineel bent, zoals met dit projectieboek 'Ik zoek een ruimtemannetje'!). Maar, het betekent wel dat hij of zij een echte boekenwurm is! En voor boekenwurmen zijn er veel andere leuke boekencadeaus te verzinnen.

Voor de boekenfans zijn boekenleggers altijd handig. En een boekenlegger zo stoer als deze krokodillen-boekenleggers maakt ook een heel leuk cadeau!


Schrijfwaren cadeau

Kinderen hebben een levendige fantasie. Vooral kinderen die graag lezen, maken van al die mooie en spannende verhalen hun eigen fantasiewereld. Stimuleer hun creativiteit en geef ze een cadeau waarmee ze hun verhalen en tekeningen op papier kunnen zetten.

Wat heb je nodig? Een schrift of notitieboek, pennen, potloden en een gum. De basis voor de beginnende schrijver! Alle spullen kies je natuurlijk in de interesse van het feestvarken. De keuze is reuze, van boekenwurm-gummen tot piratenpotloden! Met een pennenbakje maak je jouw cadeauset voor de boekenwurm compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten