Pagina's

dinsdag 8 september 2015

Een brandweer kinderfeestje

Brandweerfeest thuis organiseren

Loeiende sirene's, rinkelende alarmbellen en rode wagens! Elk kind is gefascineerd door de brandweer. Een brandweerfeest lijkt misschien een echt jongensthema, maar niets is minder waar. Een brandweerfeest is geweldig voor jongens én stoere meiden. Hoe maak jij van het kinderfeest van jouw zoon of dochter een geslaagd brandweerfeest?

Maak een spetterende start met de uitnodiging. In plaats van een kaartje, ontvangen alle gasten een kleine blusauto met daaraan een kaartje: 'Kom je ook op mijn brandweerfeestje? Neem deze brandweerauto mee en blus de brand volgende week woensdag!'Feest in brandweerstijl

De dag van het feest is aangebroken. Zorg ervoor dat de feestlocatie geheel in brandweerstijl is. Hang een rood bord met het woord 'Brandweerkazerne' aan de voordeur met een alarmbel. In plaats van te kloppen of aan te bellen, laat je de gasten op de alarmbel drukken. Een leuke binnenkomer!

Versier de kamer met slingers. Kies een vlaggenlijn met veel rode kleuren zoals deze leeftijdslingers, die passen perfect bij het brandweerthema! Geef de kleine brandweermannen- en vrouwen een plastic brandweerhelm op en een veiligheidsvestje aan en het feest kan beginnen!


Brandweerspelletjes

Na de taart in de vorm van een brandend huis, brandweerauto of in brandweerman Sam stijl, is het tijd voor spelletjes. De kids hebben hun uniform aan en de blusauto paraat. Er moeten brandjes geblust worden! Knip uit karton of cellofaan kleine vlammetjes en zet deze met een klein voetje op een tafel of bankje. Vul de brandweerauto's met water en laat de kinderen de vlammetjes omver spuiten.

Test de alertheid van het brandweerkorps met een stoelendans. Als variatie op een normale stoelendans laat je nu een sirene of alarm afgaan wanneer de kids razendsnel op een stoel moeten zitten. De winnaar van een spel beloon je uiteraard met een medaille als eervolle onderscheiding!


Waterspel en uitdeelcadeau

Is het weer om buiten te spelen? Dan is het water-doorgeef-spel leuk om te doen. Verdeel het korps in twee groepen. Elke groep heeft een volle emmer water, een lege emmer en een plastic bekertje met gaatjes in de onderkant. Welk team vult de lege emmer met het meeste water? Go!

Aan elk feest komt een einde. Ook aan het brandweerfeest van jouw zoon of dochter. Naast geweldige herinneringen is het leuk om de gasten een kleine herinnering mee te geven. Deze brandweerauto met snoepjes is een perfect uitdeelcadeau, mocht je het niet gebruikt hebben voor de uitnodiging. Of geef de kleintjes een alarmbel mee voor op hun fiets. Super cool!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten