Pagina's

dinsdag 27 oktober 2015

Hoe laat is het?

Wanneer klok kijken?


Het besef van tijd is een geleidelijk proces voor een kind. Op de basisschool wordt hier vijf jaar voor uitgetrokken. Het begint met het herkennen van de dagen van de week in groep 1. Vroege vogels hebben dit op 3-jarige leeftijd al goed in de gaten. Vooral als een week bestaat uit een vaste routine en je benoemt de dagen zelf consequent, dan weten ze snel welke dagen kinderopvang, een opa-dag of peuterspeelzaal op de planning staat.

Het zijn op deze leeftijd vooral routines en momenten, zoals verjaardagen of Sinterklaas, waar het voor je peuter om draait.Tandenpoetsklok


Naast het leerzame aspect voor het kind, kan het voor ouders erg fijn zijn als een kind weet hoe laat het is. Bijvoorbeeld met opstaan!

Besef van tijd is ook heel handig met tandenpoetsen. Vaak willen kinderen al vroeg zelf hun tandenpoetsen. Met deze tandenpoetsklok wordt tandenpoetsen nog leuker! Bovendien bevat de houten houder een zandloper waarmee je je zoon of dochter kunt laten zien hoe lang ze hun tanden moeten poetsen. Als beloning voor goed poetsen geef je ze een sticker, button, of andere tanden-cadeautje!Leren klok kijken


Voor het echte leren kloklezen is goed oefenmateriaal onmisbaar. Met één van deze kalenderklokken leert je kind spelenderwijs de datum, dag, tijd, weer en seizoenen. Voor de jongere kinderen is deze Multi Klok een goede manier om kennis te maken met klokkijken.

Voor kinderen van 6 en 7 jaar oud heeft Loco Mini het boekje 'Ik leer klokkijken'. Dit boekje bevat o.a. getaloefeningen en het leert je kind de gemakkelijke tijden zoals de uren en halve uren. Kinderen krijgen deze tijden ook op school en door het op een leuke manier te blijven oefenen leren kinderen het sneller.


Unieke klok op kinderkamer


Ga je beginnen om je kinderen te leren klokkijken? Dan is een klok op de kamer van je kind wel zo handig. En wat is er leuker dan een echte design klok? Je eigen design wel te verstaan.

Deze klok met frame en uurwerk is helemaal blanco en vraagt om jouw eigen decoratie! Decoreer de klok met bijvoorbeeld decopatch óf met foam of silk clay en maak een unieke klok precies zoals jij het wilt. Een leuk project om samen met je kind het klokkijk-project te starten of af te sluiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten