Pagina's

dinsdag 20 oktober 2015

Organiseer een herfstfeestje!

Kinderfeestje herfst


Het is herfst en (bijna) herfstvakantie. Een leuke periode om een herfstfeestje te organiseren. Herfst is een origineel thema voor een kinderfeestje of organiseer een herfstfeestje ter gelegenheid van de herfstvakantie. Bij de herfst denk je aan pompoenen, vallende bladeren, paddenstoelen zoeken in de bossen en eikels verzamelen.

Tip voor een leuke herfstuitnodiging: teken (of print) een eikenblad op een vel dik papier en knip deze uit. Vermeld de gegevens van het feestje en laat je zoon of dochter het herfstblad mooi versieren!



Herfst activiteiten


Een heerlijke boswandeling is een must op een herfstfeestje. Lekker door de bladeren rennen en paddenstoelen spotten. En dat is natuurlijk nog leuker met zo'n bosdierenmasker op!

Neem een paar (inkleur)tasjes mee, zodat de kids eikels en kastanjes kunnen verzamelen. Vermeld op de uitnodiging dat iedereen zijn laarsjes meeneemt, zodat ook bij regenachtig weer of modder de voetjes droog blijven.

Thuis kun je creatief aan de slag gaan met de gevonden voorwerpen. Van een kastanje maak je met tandenstokers en garen een gaaf spinnenweb! Of maak mooie herfststukjes met al het moois uit de natuur.


Herfst knutselen


Lekker samen knutselen past ook helemaal bij de herfst én bij een herfstfeestje. En deze waxinelichtjes in de vorm van een uil passen perfect bij het thema. Laat de kinderen de uiltjes inkleuren met verf of porseleinstiften.

In plaats van uilen versieren, kunnen ze ook iets voor de vogels maken! Dit houten vogelhuisje kun je versieren en pimpen zoals jij dat wilt. Een leuke bezigheid en voor een goed doel: help de vogels de winter door!



Dag herfstfeestje


Wat een perfecte mix voor een feestje: lekker buiten zijn én heerlijk binnen knutselen onder het genot van wat lekkers. Als aandenken kunnen de kinderen hun eigen knutselwerkje mee naar huis nemen. Wil je nog iets extra's geven dat past bij het thema? Wat vind je van deze puntenslijper-uiltjes? Of een gum in de vorm van een uil? Of een dieren-portemonneetje van pluche?

Neem ook even een kijkje in onze webshop voor een aanvulling van je decoratiespullen, zoals verfmaterialen, stickers of glitters!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten