Pagina's

dinsdag 8 december 2015

Knutselen voor Kerst - deel 1

Van Sint naar Kerst


Het is altijd snel omschakelen na 6 december. Sint is net met de boot terug naar Spanje en de kerstman staat al te trappelen om ons te verwennen met cadeautjes en gezellig familiemomenten.

De dag dat Sint het land verlaat is ook het onofficiële moment dat de kerstboom gezet mag worden en de rest van het huis in kerststijl gedecoreerd kan worden. Wat is er leuker om samen met je kinderen te doen? Het uitkiezen van de boom, decoreren, maar ook samen knutselwerkjes maken voor in de boom of in huis. Super gezellig en een leuke gezinsactiviteit!


Fotolijstjes in de kerstboom


Je geeft een persoonlijk tintje aan de kerstboom met zelfgemaakte hangers. Deze houten fotolijstjes kunnen de kids eerst versieren en met een gezellige foto erin maken ze van jouw boom een plaatje. Of je geeft ze cadeau aan opa of oma, die zijn er vast heel blij mee! Ook deze Kerstman fotohanger is helemaal zelf te decoreren en staat mooi in elke kerstboom.

Geen zin om lijstjes te versieren? Voor deze foto kersthangers, met een vrolijke decoratie, heb je alleen een leuke foto nodig en klaar!


Kerstknutselen


En er is nog zoveel meer leuks te maken voor Kerst. Een fijne activiteit voor een druilerige middag of gezellige zondag thuis is het maken van deze 3-D Denneboompjes. Deze houten boompjes mogen eerst geverfd en versierd worden en vervolgens schuif je ze, zonder lijm, heel eenvoudig in elkaar. Ook verkrijgbaar in arrensleeën.

Of maak je eigen kartonnen schudbol! Met deze leuke set kunnen kinderen hun eigen winterse schudbol maken.Kerststickers 


Elk kind wordt blij van stickers! Dus zoek je nog leuke kerststickers om tekeningen, kleurplaten, ramen of deuren mee te versieren? Deze special effect kerststickers zijn echt super cool! Beweeg het stickertje en de lampjes op de sticker gaan 'gloeien'. Leuk om aan je bestelling toe te voegen: Stickervel Kerstman. Kleed je eigen kerstman aan met deze stickers.

Meer tips en knutselideeën? Houd ons blog in de gaten, volgende week verschijnt deel twee van dit onderwerp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten