Pagina's

dinsdag 15 december 2015

Knutselen voor Kerst - deel 2

Kerstknutselen


Wintertijd is echt knutseltijd. Even een frisse neus halen is fijn, maar daarna is het ook heerlijk om met een warm drankje binnen creatief bezig te zijn. Vorige week hebben we je al een aantal knutseltips gegeven waarmee je de kerstsfeer in huis haalt. Of waarmee je juist de kerstdecoratie extra persoonlijk maakt, zoals met zelf versierde fotolijstjes in de kerstboom.

Deze week nog meer knutselideeën voor de Kerst! Knutsel je weer gezellig met ons mee?


Zelf kaarsen maken


Kaarsen en kaarslicht zijn onmisbaar voor een gezellige kerstsfeer. En ook kaarsen kun je zelf maken. Met deze speciale set maak je met kneedklei de mooiste kaarsjes! Een erg leuke knutselactiviteit voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Of decoreer je eigen waxinelichthouder! Leuk voor in huis of als cadeau voor opa of oma. Deze terracotta waxinelichthouder is ideaal voor de gezellige kerstdagen. Ook deze houten houders in de vorm van een ster of sneeuwvlok zijn leuk om te decoreren en passen perfect bij Kerst.


Knutselen en kleuren


Hoe kun je nog meer creatief bezig zijn voor Kerst? Bijvoorbeeld met deze kersttas. Deze draagtas heeft een mooi kerstmotief en is met textielstiften in te kleuren. Met deze kraskunst kaarten kunnen je kids zich even uitleven, lekker krassen maar! En het resultaat? Een kerstkaart in eigen design met de mooiste kleuren.

Strijkkralen ontbreken in geen enkel kinder-huishouden. Maar, heb je deze strijkkralen setjes in Kerst stijl ook al? Maak een kerstman, kerstboom of sneeuwpop met deze leuke sets.


Het kerstboek


Even stempelen. Maak elke tekening en elk knutselwerk helemaal kerst-proof met deze gave kerststempels. Ook erg leuk als verjaardagstraktatie op school of na afloop van een kinderfeestje!

Meer inspiratie voor knutsel- en tekenactiviteiten rondom het thema Kerst en Winter? Ga dan voor dit Kerstboek, boordevol met teken- en knutselopdrachtjes. De fraaie illustraties en leuke opdrachtjes maken het een feest om in te werken. Veel kerstknutselplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten