Pagina's

dinsdag 5 januari 2016

Het eerste kinderfeestje!

Kinderfeestje voor 5-jarige

Wordt jouw zoon of dochter binnenkort 5 jaar? De eerste verjaardag op de basisschool en vaak ook het eerste echte kinderfeestje! Wat een hoop eerste keren, een nieuwe fase breekt duidelijk aan. Leuk en spannend tegelijk, want hoe pak je zo'n eerste feestje aan en wat ga je met de kids doen? Belangrijk om te onthouden is dat de kids nog jong zijn, dus maak het partijtje niet te lang, nodig niet teveel kinderen uit (wordt hij 5, nodig dan 5 kids uit) en houd de activiteiten simpel.

Wij helpen je graag met tips en ideeën om van het eerste kinderfeestje een onvergetelijke (mid)dag te maken!


Thema's voor eerste kinderfeestje

Een verjaardagsfeest met een thema is een echte aanrader. Op deze leeftijd zijn kids vaak al fan van een tv-held(in), zoals Dora, Bumba, Frozen, Woezel en Pip of Mega Mindy of houden ze van voetbal, prinsessen of de brandweer. Dit zijn uitstekende thema's voor een eerste kinderfeestje. De herkenbaarheid maakt het feest al bij de uitnodiging helemaal leuk, want de uitnodiging maak je natuurlijk in de stijl van het feestje.

Bekijk populaire thema's voor een kinderfeestje en kies welke het beste past bij jouw jarige job!


De activiteiten

Wat ga je doen op het eerste kinderfeestje? Houd het eenvoudig en overzichtelijk: begin met cadeaus en iets lekkers te eten, kinderen van deze leeftijd kunnen niet wachten om de cadeautjes uit te pakken en om ze te geven. Vaak staan de kids bij binnenkomst al te popelen om te spelen of naar buiten te rennen.

Kies een activiteit waarbij de kids hun energie kwijt kunnen, zoals een speurtocht die je met krijt of vlaggetjes uitzet. Oud-Hollandse spelletjes zijn altijd een succes: koekhappen of een appel uit een bak water vissen met je mond. Naar de bossen om te zoeken naar dennenappels, eikels en paddenstoelen is in de herfst altijd goed.Mooi geweest?

Bouw na de activiteit een rustmomentje in. Even wat drinken en een (gezonde) snack voor de kids en ga gezellig knutselen of zorg dat je leuke kleurplaten in huis hebt. Of maak een gezellig zithoekje met veel kussens en lees een spannend verhaal voor. Wil je echt iets verrassends doen? Houd een poppenkast-show voor de kleintjes! Deze poppenkast van Kikker en vriendjes is het ultieme entertainment voor kleuters. Je kunt gewoon een verhaal uit een van de vele leuke boekjes van Kikker gebruiken voor de show.

Na 2 tot 3 uur is het mooi geweest en mogen de kids weer terug naar huis. Met een leuke herinnering natuurlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten