Pagina's

dinsdag 28 januari 2020

Het eerste kinderfeestje!

Kinderfeestje voor 5-jarige

Wordt jouw zoon of dochter binnenkort 5 jaar? De eerste verjaardag op de basisschool en vaak ook het eerste echte kinderfeestje! Wat een hoop eerste keren, een nieuwe fase breekt duidelijk aan. Leuk en spannend tegelijk, want hoe pak je zo'n eerste feestje aan en wat ga je met de kids doen? Belangrijk om te onthouden is dat de kids nog jong zijn, dus maak het partijtje niet te lang, nodig niet teveel kinderen uit (wordt hij 5, nodig dan 5 kids uit) en houd de activiteiten simpel.

Wij helpen je graag met tips en ideeën om van het eerste kinderfeestje een onvergetelijke (mid)dag te maken!

Thema's voor eerste kinderfeestje

Een verjaardagsfeest met een thema is een echte aanrader. Op deze leeftijd zijn kids vaak al fan van een tv-held(in), zoals Paw PatrolDora, Bumba, Frozen of Cars of houden ze van voetbal, Formule 1 of prinsessen. Dit zijn uitstekende thema's voor een eerste kinderfeestje. De herkenbaarheid maakt het feest al bij de uitnodiging helemaal leuk, want de uitnodiging maak je natuurlijk in de stijl van het feestje.

Bekijk populaire thema's voor een kinderfeestje en kies welke het beste past bij jouw jarige job!


Feestelijke activiteiten

Wat ga je doen op het eerste kinderfeestje? Houd het eenvoudig en overzichtelijk: begin met de cadeautjes en iets lekkers te eten. Kinderen van deze leeftijd kunnen niet wachten om de verjaardagscadeautjes uit te pakken en om ze te geven. Vaak staan de kids bij binnenkomst al te popelen om te spelen of naar buiten te rennen.

Kies een activiteit waarbij de kids hun energie kwijt kunnen, zoals een speurtocht die je met krijt of vlaggetjes uitzet. Oud-Hollandse spelletjes zijn altijd een succes: koekhappen of een appel uit een bak water vissen met je mond. Naar de bossen om te zoeken naar dennenappels, eikels en paddenstoelen is in de herfst altijd goed.



Mooi geweest?

Bouw na de activiteit een rustmomentje in. Even wat drinken en een (gezonde) snack voor de kids en ga gezellig knutselen of laat de kinderen hun eigen t-shirt inkleuren. Of maak een gezellig zithoekje met veel kussens en lees een spannend verhaal voor.

Of kies iets wat past bij de tijd van het jaar: in de winter kunnen de kinderen bijvoorbeeld een vogel-voederhuisje beschilderen of versieren. Deze bijen-spaarpotjes passen perfect bij de zomer. En deze keramieken uiltjes zijn leuk in de herfst, want je kunt er een led-lampje in zetten voor wat meer licht en gezelligheid in huis. Natuurlijk mogen de kinderen hun zelfgemaakte knutselwerk mee naar huis nemen als aandenken.

Na 2 tot 3 uur is het mooi geweest en mogen de kids weer terug naar huis. Met een leuke herinnering natuurlijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten