Pagina's

dinsdag 8 maart 2016

Dora Kinderfeest

Dora speurtocht feestje

Kijkt jouw zoon of dochter ook zo graag naar de avonturen van Dora en Diego? Dan is 'Dora the Explorer' een erg leuk thema voor kinderfeestje. Vooral leuk voor kids in de leeftijd van vier tot zes jaar! Dora reist, gaat op avontuur en lost puzzels en problemen dus dat is leuk om terug te laten komen op het feest. Hoe? Met een speurtocht!

Laat de speurtocht beginnen met een mysterieuze verdwijning: 'waar is de taart?' of 'waar zijn de cadeaus?' Heeft Zwieber ze gestolen? Jawel, zijn pootafdrukken zijn te zien op de schatkaart!
Let's go!

Geef de jarige job een rugzak mee met daarin hulpmiddelen, die ze onderweg nodig hebben om opdrachten op te lossen en natuurlijk... de kaart!

Als je de speurtocht in de buurt uitzet, betrek dan een buurtbewoner in het complot waar je de vermiste spullen neerzet (of verstop ze in je eigen tuinschuur). Geef een grappige naam aan deze plek. Heten de buren bijvoorbeeld 'Van den Berg' en staat hun tuin vol bloemen, dan is de eindbestemming op de kaart 'de Bloemetjesberg'. Benoem nog twee andere punten die ze moeten vinden, om een opdracht uit te voeren, zoals een speeltuin of een pleintje.


Opdrachten en spelletjes

Tijdens de speurtocht laat je de kinderen opdrachten uitvoeren, in de vorm van leuke spelletjes. Bijvoorbeeld:

  • Grabbelspel: vul een paarse rugzak met allemaal kleine cadeautjes, zoals een bal, een bellenblaas, een sleutelhanger, puzzeltje, waterspuiter, vanalles. De kids gaan in een cirkel zitten en geven de rugzak door terwijl ze het Dora lied zingen. Stopt het lied? Dan mag degenen die de zak vastheeft er met zijn ogen dicht iets uitpakken en raden wat hij of zij in haar handen heeft. Is het goed? Dan is het cadeautje voor de rader. Is het fout? Dan komt het in de pot, die je later kunt gebruiken om de cadeautjes eerlijk te verdelen.
  • Verspringen: om bij de volgende stap te komen moeten Dora en haar vriendjes over een sloot springen. Dit kan ook een denkbeeldige sloot in het zand zijn. Wie springt het verst?
  • Oh nee, de BoBo broertjes versperren de weg! Waarmee kun je ze wegjagen? Zit er iets in de tas? Maak er een blikkenspel van en zorg voor een aantal ballen in de tas of laat de kids de blikken omver spuiten met een waterpistool.
Vergeet niet om na elke succesvolle opdracht, het liedje 'Hoera, het lukte' te zingen!

Dora feestversiering

De speurtocht is het hoogtepunt van het Dora feestje, maar zorg er ook voor dat het huis helemaal in Dora-stijl is versierd. Een mooi Dora The Explorer tafelkleed mag niet ontbreken. Het eten en drinken serveer je in Dora bekers, op Dora bordjes, met Dora servetjes. Oh ja, en de uitnodiging dat is natuurlijk ook een echte Dora kaart!

Het feest kan beginnen! Als lekkers kun je Dora cupcakes serveren en deze aapjestaart past ook perfect in het safarithema van Dora the Explorer. Boots, het aapje van Dora, eet heel graag bananen en ander fruit. Dus als een gezonde snack tussendoor is een prikker met stukjes fruit ideaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten