Pagina's

dinsdag 1 maart 2016

Uitdelen in groep 3

Traktaties voor groep 3

Hoera, zes jaar! Staat er binnenkort een schooltraktatie op de planning voor jouw zoon of dochter? Je wilt jouw kind graag blij maken met een leuke traktatie, passend bij zijn of haar interesses. Origineel moet het zijn, en vaak ook nog eens gezond. Nou, succes pap of mam! Geen paniek. Wij helpen je op weg met tips en ideeën voor traktaties in groep 3.

Maak er geen last-minute karweitje van en zorg dat je op tijd weet wat je gaat trakteren. Nog een tip, overleg even met de juf of meester of er allergieën zijn in de klas. Vraag meteen hoeveel kinderen er precies zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.Leuk op deze leeftijd

In deze klas leren de kids schrijven en is het leuk om traktatiekaartjes te gebruiken. Je kind kan hierop zelf zijn naam en leeftijd schrijven of die van zijn klasgenootjes. Hang aan elke traktatie een zelfgeschreven kaartje en je traktatie wordt er meteen een stuk persoonlijker op! Ook bij deze vrolijke uitdeelboxen kun je zelf de naam van de ontvanger op het kaartje zetten.

Het is ook de leeftijd waarop de kids hun eerste tandjes gaan wisselen. Dus wil je eens wat anders trakteren? Wat dacht je van een mooi houten tandendoosje? Perfect om eerste tandjes in te bewaren.Eierkoek traktatie

Vorige maand hebben we leuke rijstwafels-traktaties besproken. Dit keer gaan we los met eierkoeken! Want zo'n koek is ideaal voor een lekkere, leuke en grappige traktatie!

Wat dacht je van een muis? Daarvoor heb je een halve eierkoek nodig, knip uit eetpapier de oren en gebruik een dropveter voor de staart en de snorharen. Met twee rozijntjes maak je de oogjes.

De eierkoek-piraat is erg populair. Een servetje voor de bandana, een m&m als oog, een droprol met dropveter als ooglap en je geeft de kids echt iets om te smullen.

Een eierkoek eiland met een parasolletje erop en safari-snoepdiertjes erop is ook heel leuk. Of een piratenboot, een UFO of prinses. Het kan allemaal met een eierkoek!


Gezonde traktaties

Zoek je iets gezonds om uit te delen in groep 3? Denk aan meloen ijsjes in de zomer of maak iets leuks van een mandarijn in de winter. Kijk ook naar onze tips voor gezonde traktaties in groep 1 en in groep 2. Ook geschikt voor groep 3'ers :)

Ben je niet zo creatief of wil je een snelle en gemakkelijke traktatie? Kies dan een kinderspelletje of klein cadeautje als traktatie. Bijvoorbeeld dit grappige mini-vangspel of een jo-jo, deze blijven populair: thuis en op het schoolplein.

Of koop een aantal potloodsetjes van piraten, prinsessen, monsters en raceauto's en laat de kids kiezen uit de mooiste potloden. Met een traktatiekaartje eraan een perfect uitdeelcadeau voor groep 3!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten