Pagina's

dinsdag 29 maart 2016

Een Vlinderfeestje

Een echt meidenthema

Heb je ze al gezien, de eerste vlinders? Als het in maart en april wat warmer begint te worden, kun je de vlinders die overwinterd hebben al voorbij zien fladderen. 'Kijk mama, een vlinder!', kinderen worden helemaal enthousiast als ze er eentje spotten. Organiseer jij een kinderfeest in de lente of de zomer voor een meisje? Een Vlinder-thema is een hartstikke leuk en origineel idee!

Ben je op zoek naar tips voor een Vlinderfeestje? Wij denken met je mee en zetten deze week leuke ideeën voor activiteiten, traktaties en versiering op een rij. Hang de vlinder-ballonnen maar vast op!Alles is vlinders

Het vlinderthema kun je op alle onderdelen van het feest toepassen, dus ook op de uitnodiging. Je kunt kiezen voor een fotokaart met vlinders, of ga samen met je dochter aan de slag en knip vlinders uit gekleurd karton. Op de vleugels schrijf je de uitnodigingstekst en de naam van de ontvanger. Maak het extra leuk met een lolly in het midden, als lijfje en kop.

Een ander idee is om de jarige job als vlinder op de foto te zetten. Zet haar voor een krijtbord of een muur, waar je grote vlindervleugels op tekent. Een erg leuk effect!


Activiteiten voor een vlinderfeestje

Vaak zijn meiden gek op knutselen. Is jouw dochter ook zo'n knutselfan? Plan dan een creatieve activiteit in. Ga bijvoorbeeld vlinders maken van papier en lege wc-rolletjes. Zoek zelf vantevoren een kleurplaat of een tekening van een vlinder waar je de vleugels van kunt gebruiken; knip deze uit op wat steviger papier zodat de dames direct aan de slag kunnen met versieren. Met stiften, kleurpotloden, verf en glitters laat je ze de mooiste vlinders maken.

Kleur je eigen draagtas: ook een superleuke activiteit voor een vlinderfeest. Met textielstiften maakt elke meid er een uniek exemplaar van. Zo hebben de gasten ook een leuk cadeau om mee naar huis te nemen. Wat zullen ze trots zijn op zo'n mooie tas.


Schminken en buiten spelen!

In plaats van het inkleuren van de tas, kun je ook elke gast haar eigen vlindershirt geven om in te kleuren. Als het klaar is, mogen ze het natuurlijk meteen aan doen!

Na het creatief bezig zijn, is het tijd om naar buiten te gaan. Ga lekker naar een park of speeltuin in de buurt, of als je zelf een grote tuin hebt is dat ook prima. Prikkel de fantasie van de dames door ze als echte vlinders naar buiten te sturen, met schmink! Schminken is een favoriet onderdeel op een meidenfeestje en met deze speciale Vlinder thema set maak je de mooiste vlindergezichtjes.


Vlinderhapjes

Ook met traktaties is er veel te bedenken bij dit thema. Een populaire vlindertraktatie is waarbij je twee plastic zakjes vult met iets lekkers en deze samen vastzet met een beschilderde wasknijper, zodat het eruit ziet als een vlinder. Kies voor druiven, rozijnen of popcorn als je het gezond wilt houden. Met een vlinder-koekjesvorm kun je uit een watermeloen ook leuke snacks maken.

Voor het zoete moment mag deze overheerlijke traktatietaart met vlinder snoepgoed op tafel komen. Of verpak wat snoepjes, fruit, chips of popcorn in deze mooie traktatiebox vol vlinders!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten