Pagina's

dinsdag 26 april 2016

Leuk om te doen in de meivakantie

Meivakantie activiteiten

Nog een paar dagen naar school en dan kunnen de kids genieten van twee weken vakantie. Van elke dag op school naar elke dag thuis is weer even wennen en om te voorkomen dat de televisie te vaak aan staat of verveelmomentjes leiden tot irritatiemomenten, is het slim om alvast wat leuke activiteiten te bedenken om samen met je kind of kinderen te doen.

Ga je een dagje op pad, naar een pretpark, dierentuin of speeltuin? Lees dan onze tips voor een onbezorgd dagje weg!


Kwartetten

Geef je kind een klein cadeau aan het begin van de vakantie, zoals een kwartetspel. Dat zorgt voor uren speelplezier. En het is gemakkelijk mee te nemen en handig voor onderweg op de achterbank, in het park, maar ook een avondje kwartetten met het gezin in plaats van televisiekijken is hartstikke gezellig.

Er zijn zoveel leuke kwartetspellen! Voor de kleintjes is een Kikker of Nijntje thema leuk en kinderen vanaf 6 jaar raken niet uitgespeeld met de Weetjes-kwartetten. Hoe word je een leeuwentemmer, wat weet je van de jungle en hoe snel kan een inktvis zwemmen? Leuk en educatief tegelijk.

Knikkeren

Het is er echt weer tijd voor, lekker de hele dag buiten zijn en spelen. De poppen, het lego en de puzzels even terug in de kast en tover ze maar tevoorschijn: je oude knikkers van vroegers, de bonkers, de reuze bonkers, de smurfen, de parels. Tijd om het knikkerspel te introduceren bij je kinderen! Geen knikkers in een oude schoenendoos liggen? Dit knikkersetje is perfect om mee te starten.

Maak het extra leuk met een eigen canvas knikkerzakje voor de kids. Deze knikkerzakjes lenen zich perfect om gedecoreerd te worden. Ideaal voor een regenachtige of binnen-zit dagje!


Vakantie in eigen tuin

Veel gezinnen gaan ook een weekje op vakantie, maar als jullie thuisblijven kun je ook het vakantiegevoel in je eigen huis of tuin halen. Houden je kinderen van tenten en kamperen? Laat ze dan kamperen in eigen tuin. Maak een tent van dozen en doeken of laat de kids (met hulp) zelf een echte tent opzetten. Hang er een thema aan, bijvoorbeeld de jungle, om de fantasie extra te prikkelen en er passende activiteiten bij te verzinnen.

Dit is teveel plezier voor één! Laat je zoon of dochter een vriendje uitnodigen. Zeker weten dat ze blijven slapen! Tips voor een slaapfeestje vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten