Pagina's

dinsdag 19 april 2016

Riddertraktaties

Tips voor riddertraktaties 

Vanaf een jaar of drie gaat de fantasie van kinderen de vrije loop. Verkleden en rollenspelen is een favoriete bezigheid van kleuters. Jongens willen maar al te graag een echte politieman, stoere ridder of gevaarlijke piraat zijn. Hoe leuk is het als je ze blij kunt maken met een traktatie die precies past bij hun interesse? Deze week tips en ideeën voor riddertraktaties!

We beginnen met de traktatie die het minste tijd kost: een traktatietaart in ridderstijl! Deze zwaardentaart is overheerlijk en ideaal als je zoekt naar een kant-en-klare traktatie.


Traktaties ridder

Een andere kant-en-klare snoeptraktatie voor stoere ridders is deze traktatiedoos 'Ridders' gevuld met snoepzakjes. Er zitten 25 snoepzakjes in, maar u kunt extra snoepzakjes bijbestellen als er meer kinderen in de klas zitten.

Vind je het leuk om zelf te knutselen of wil je graag een gezonde traktatie? Maak dan een luchtballon in ridderstijl. De luchtballon maak je door een doosje d.m.v. rietjes of saté prikkers aan een ballon te bevestigen. Kies voor ridderballonnen en maak de traktatie ridderproof. Je kunt zelf kiezen waar je het mandje mee vult, dus dit is een perfecte oplossing als je iets gezonds wil meegeven.


Gezonde riddertraktaties

Fruit en ridders: het is niet de meest gemakkelijke combinatie, maar het kan wel. Met de luchtballon zoals we hierboven hebben beschreven kun je het mandje met fruit vullen, maar je kunt ook met deze zwaarden prikkers een ridderlijk tintje geven aan de traktatie. Prik de zwaarden in een blokje kaas of vers fruit en je laat het ridderthema op een leuke manier terugkomen. Bovendien houd je het zo gezond!

Ook een leuk idee: plak een paardenkop die je hebt uitgeprint op papier op een lange saté prikker (aan beide kanten) en vul de prikkers met druifjes voor een verrassend leuk resultaat.


Van lolly naar ridder

Weet je hoe je heel snel een ridder maakt? Heel eenvoudig, met een lolly! Draai de lolly ondersteboven (steeltje naar boven) en plak een ridderhoofdje op het steeltje. Knip voeten uit papier en plak deze aan de onderkant. Een veertje op het hoofd erbij en je hebt een echte 'Mike de Ridder'!

Deze traktaties zijn allemaal hartstikke leuk voor een traktatie op school of op de sportclub, maar ze passen natuurlijk ook perfect bij een Ridderfeestje! Ga je ook een kinderfeest organiseren met als thema 'Ridder'? Lees dan dit bericht met heel veel tips en ideeën!Geen opmerkingen:

Een reactie posten