Pagina's

dinsdag 3 mei 2016

Een Frozen feestje in de zomer

Frozen kinderfeest in de zomer

Kan dat? Frozen is natuurlijk de film waar ijs, kou en sneeuw centraal staat. En Elsa, de ijsprinses. Maar, met een beetje creativiteit kun je ook in de zomer een echt Frozen-feestje geven. Wel zo leuk voor de Frozen-fans die in de zomermaanden jarig zijn. En weet je wie er ook al heel lang droomt van de zomer in de film Frozen? Juist, dat is Olaf.

Helemaal zo gek nog niet dus, om een zomerfeestje te houden in Frozen stijl. Je doet er niet alleen je kind, maar ook Olaf een plezier mee! In dit artikel geven we je tips voor een onvergetelijk Frozen feestje in de zomer.


De aankleding

Natuurlijk mogen Frozen vlaggen, bekers, bordjes en servetjes niet ontbreken. Maar in tegenstelling tot het winterfeest, hang je de decoratie nu buiten op. Heb je een grote tuin? Dan kun je die gezellig in picknick-stijl aankleden, met een groot kleed op de grond en picknickmandjes gevuld met lekkers.

Wil je nog net even wat verder gaan? Ga dan voor een strand-look. Olaf wil namelijk heel graag het strand beleven, dus wat zou het geweldig zijn om voor hem en de jarige job een beachfeestje te geven. Met een paar zakken speelzand (op een plastic onderlaag) boots je een strand na in je eigen achtertuin! Klapstoeltjes erbij, een parasol en maak een cocktailmenu met cocktails geïnspireerd op de Frozen-karakters. Dat is genieten!


Activiteiten op een Frozen feestje

Zeepbellen zijn de sneeuwvlokken van de zomer! Zorg dus dat je deze Frozen bellenblaas voldoende in voorraad hebt. Als creatieve activiteit kun je kiezen om zandkastelen te maken, Elsa en Anna wonen immers in een kasteel. Met deze zandkastelen-set maak je de mooiste kastelen. Tip: met dit magische gekleurde zand past het kasteel nog beter in de fantasierijke wereld van Frozen!

Breng wat actie in het feest met een ballenspel. Maak van witte bekertjes sneeuwmonsters, stapel ze in een piramide en laat de kids ze van een afstandje met echte Frozen-ballen omvergooien. Of wat dacht je van een sneeuwballengevecht met waterballonnen, als het echt mooi weer is?

Lees ook dit artikel over een Frozen-kinderfeestje, voor andere leuke Frozen-activiteiten die je ook bij een zomerfeestje kunt toepassen.


Frozen zomertraktaties

En dat is dan weer lekker gemakkelijk. Want wat serveer je op een Frozen-feestje in de zomer? Natuurlijk, ijs! Maak zelf met kristalvormpjes waterijsjes in de diepvries of kies voor lekker roomijs of Italiaans ijs. Deze Frozen traktatietaart valt uitstekend in de smaak in de winter én in de zomer.
In de categorie lekker en gezond: maak van schijfjes banaan, kiwi en mandarijntjes palmbomen. Heel mooi!

Oh, we vergeten bijna het belangrijkste te vermelden! Vergeet je niet om Olaf een zonnebril op te zetten en voor hem een lekker plekje in de schaduw, onder een parasol, te regelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten