Pagina's

dinsdag 12 april 2016

Zeemeerminnenfeestje

Diep in de zee...

Is jouw dochter een echte waterrat? Fan van de film Ariël? Houdt ze van het strand en de zee? Of, zoek je een leuke variant op een prinsessenfeest? Duik in de wondere waterwereld en organiseer een heus zeemeerminnen feest!

Creëer een feestelijke onderwaterwereld door je huis te versieren met zeesterren, schelpen en onderwaterdiertjes. De 'oceaan-versiering' past perfect bij dit thema! Met deze mooie kaart nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit. Of kies voor flessenpost! Rol de uitnodiging op met een lintje en laat het lintje een beetje uit het flesje steken, zodat de kids deze er gemakkelijk uit kunnen halen.


Zeemeerminnen traktaties

Welke lekkernijen passen nu goed bij een zeemeerminnenthema? Zelfgebakken koekjes in de vorm van een zeester of een zeepaardje zijn erg leuk, of boots een schelp met parel na door twee spritskoeken op elkaar te zetten, een roze cremelaag op de onderste koek te smeren en daar een parel op te leggen. Muffins met toepasselijke toppings, zoals een krabje, een schelp, een inktvis of een zeester zijn ook super leuk!

Wat zeker niet mag ontbreken zijn deze schelpensnoepjes. Deze zitten verpakt in een zakje en daardoor erg leuk om te gebruiken in een snoephap-spel.


Spelletjes en activiteiten

Snoephappen dus, maar ook het vissenspel is een erg leuke activiteit bij een zeemeerminnen partijtje. Is het lekker weer buiten? Ga dan voor een actief waterspel, waarbij je de groep in twee teams verdeeld. Elk team start met een volle emmer water en een lege emmer een eindje verderop. Het doel: met een spons zoveel mogelijk water van de ene naar de andere emmer brengen.

Creatief bezig zijn, is voor meiden ook altijd fijn. Zeker als ze de gemaakte creatie mee naar huis mogen nemen: activiteit en leuke herinnering in één is deze zelfgemaakte zeemeerminnenknuffel!Zeemeerminnen speurtocht

Het zeemeerminnen thema leent zich heel goed voor een speurtocht. Wat lijkt te beginnen als een gewoon kinderfeest wordt opgeschud als de gemene zeemeermin Marina alle cadeautjes in een kist heeft gedaan en... de sleutel heeft verstopt! Waar is de sleutel gebleven? Op de schatkaart staan verschillende plekken gemarkeerd waar een sleutel ligt, maar welke sleutel past op het slot?

Door aanwijzingen te volgen en opdrachten uit te voeren vinden ze sleutels. Maar, zit de goede sleutel er ook bij? Een leuk en spannend spel, waarbij je ook heel goed jongens kunt betrekken en ze een rol als stoere meerman kunt toebedelen. Als de goede sleutel gevonden is, kunnen de cadeaus worden uitgepakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten