Pagina's

dinsdag 14 juni 2016

Afscheidstraktatie basisschool

Afscheid groep 8

Er zijn een paar echte mijlpalen in je leven en in die van je kind. Je zoon of dochter die afscheid neemt van de basisschool en met een grote boekentas naar de middelbare school gaat, is er ongetwijfeld één van!

Een moment om bij te stil te staan én om de juf of meester van groep 8, directeur van de school en/of de conciërge te bedanken voor de wijze lessen, goede zorgen en gezelligheid. Graag helpen we je op weg met tips en ideeën voor een leuke afscheidstraktatie!Bedankt juf! Bedankt meester!

'Met een goedgevulde rugzak vol kennis en vaardigheden ga ik het volgende avontuur tegemoet, bedankt juf!' Schrijf deze tekst op een kaartje en geef het samen met een zelfversierde rugzak aan je juf of meester. Een mooi symbolisch bedankje voor alles wat hij of zij jou geleerd heeft!

De meeste leerkrachten houden wel van lezen. Maak zelf van kraskunst een gave boekenlegger en geef het met een lekker doosjes bonbons of een bosje bloemen. Een bloem als cadeau wordt altijd gewaardeerd. Wat dacht je van een 'Vergeet mij nietje'? Deze kweeksets van de Hema zijn hartstikke leuk om te geven, met een persoonlijk tekst erbij.


Cadeautje van de hele klas

Het is ook leuk om met alle leerlingen een verrassing te maken voor de juf of meester. Een creatief en persoonlijk cadeau is 'een terugblik'. Gebruik een leeg blik, bijvoorbeeld een ongebruikt verfblik van een bouwmarkt of leeg koekblik, versier deze en maak zelf een etiket met het woord 'terugblik' erop. In het blik stopt elk kind een persoonlijke boodschap voor de leerkracht.

Of zwaai met z'n allen de juf of meester uit: maak een poster waarop iedereen zijn eigen handje plakt (uitgeknipt van papier) met een foto en boodschap erop. Zwaai, zwaai, bye bye!


Heb je nog decoratie, verf- of kleurspulletjes nodig? Ga snel naar onze webshop. En lees voor nóg meer tips voor originele afscheidscadeautjes ook ons artikel over meester- en jufbedankjes!Geen opmerkingen:

Een reactie posten