Pagina's

dinsdag 21 juni 2016

Kom je naar mijn feeënbal?

Feeën-feestje

Ik nodig jullie uit voor mijn feeënbal. Kom in je mooiste jurk of rok naar mijn feestje. Voor echte feeën-vleugels, een toverstafje en een diadeem wordt gezorgd!
Versier de feestruimte op een sprookjesachtige manier, zodat de dames bij binnenkomst zich meteen in een magische wereld wanen waarbij ze zich echt een feetje voelen. Denk aan veel (papieren) bloemetjes en vlinders, voile over de tafel of een gezellig zithoekje met veel kussen op de grond. Bij binnenkomst krijgt elke jongedame haar accessoires, om zich om te toveren tot fee.

Als de dames wat lekkers hebben gedronken en de cadeaus zijn uitgepakt, is het tijd. Kondig op een officiële, theatrale manier aan dat het bal wordt geopend. Lees de aankondiging voor van een vel papier, waar alles op staat.Speurtocht: waar is het bal?

Op de officiële aankondiging staat alleen niet vermeld waar het bal gehouden wordt. Oh nee! Hoe kunnen de feeën nu gaan feestvieren? Gelukkig staat er wel geschreven hoe ze achter de locatie kunnen komen. 'Vind 10 vlinders en je wordt vanzelf geleid naar het magische bal.' En de speurtocht begint!

Zorg dat er tussen alle decoratiebloemen en vlinders één vlinder duidelijk opvalt, waar de eerste aanwijzing op vermeld staat. Gebruik bijvoorbeeld deze vlinders met glaseffect als richtingaanwijzers, die vallen zeker op! Leid de vlinders in een overzichtelijke route naar het bal. Dit is een feestruimte, die je extra feestelijk aankleed met een discobal, veel lichtjes en natuurlijk een dansvloer.


Opdrachten en activiteiten

Verwerk een aantal leuke opdrachten in de speurtocht. Een spelletje bellen blazen, wie blaast de grootste bellen of welke bel reist het verste weg? Maak een toverdoos en stop er verschillende dingen in, zoals een spin, een lepel, watjes en een doosje krenten. De kinderen moeten raden welke items er in zitten. Laat de kids bij de laatste vlinder een toverspreuk opzeggen voordat ze de deur opendoen. En dan...op magische wijze is ineens de ruimte omgetoverd tot balzaal! Zet leuke muziek op waar ze lekker op kunnen dansen en meezingen.

Is het slecht of koud weer en is een speurtocht niet handig? Speel dan de speurtocht na in het bordspel 'Feeënbal'. Een spannend geheugenspel voor kinderen vanaf 4 jaar!

Meer tips voor een feeën-feestje?

Lees ook het blogartikel over het organiseren van een feeën-kinderfeestje voor nóg meer originele ideeën voor een feestelijke versiering, leuke (knutsel) activiteiten en feeën-spelletjes, lekkere traktaties en geslaagde bedankjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten