Pagina's

dinsdag 19 juli 2016

Boerderij traktaties

Traktaties boerderijdieren

Een thema dat heel goed aansluit bij de belevingswereld van peuters is de boerderij. Dat maakt het tot een perfect thema voor leuke traktaties op de opvang, peuterspeelzaal of tijdens een kinderfeestje.
Staat er een verjaardag op de planning van jouw kleine man of meid? We helpen je graag aan een dosis inspiratie voor leuke boerderij-traktaties.

We beginnen met gezond: van een rijstwafel maak je met wat knip- en plakwerk leuke boerderijdiertjes, zoals een koe, schaap, varken of kip. Deze vrolijke boerderijbeker is snel gevuld met lekkere druiven, kersen of ander fruit. Popcorn of chipjes kan natuurlijk ook!Tractors en klompen

Het zijn niet alleen dieren die op de boerderij rondlopen! Vooral kleine jongens zijn vaak onder de indruk van zo'n grote, stoere tractor en ook daar maak je leuke traktaties mee. Knip een tractor uit dik papier en plak het op iets lekkers, een doosje krentjes, een bakje fruit of een zakje snoep of chips.
Of plak de tractor, met een verjaardagstekst, op een prikker die je vult met kaasjes, worstjes of fruit. Er zijn trouwens ook leuke prikkers met dierenfiguurtjes om hiervoor te gebruiken.

Ook leuk als afscheid van de peuterspeelzaal; een klomp gevuld met een (gezonde) snack met de tekst 'ik stap verder naar de basisschool'. De klomp maak je zelf van dik papier en een (boter-)bakje als basis.


Gemakkelijke traktaties

Al dat teken-, knip- en plakwerk is niet aan iedereen besteed. Zoek jij een traktatie in het boerderijthema die snel klaar is? Ga dan voor de combinatie tussen lekkers en leuks: kies een kleinigheidje als cadeau, bijvoorbeeld boerderij-potloden of deze grappige boerderij-toeters en bind of plak er iets lekkers aan. Rozijntjes, mini-smarties of een doosje fruitella dummy.

Wil je een kant-en-klare trakatie? Bestel dan snel deze heerlijke snoeptaart met dierensnoepjes en spekjes in de vorm van o.a. koetjes en varkens. Een perfecte peutertraktatie!


Een boerderijfeestje?

Het boerderij-thema leent zich ook erg goed voor een kinderfeestje. En nee, daar hoef je niet voor naar een boerderij. Als er een kinderboerderij in de buurt is, dan is dat natuurlijk een leuk uitje, maar ook thuis kun je een geweldig boerderijfeestje organiseren.

Inspiratie en tips voor decoratie en activiteiten voor zo'n boerderijfeest bij je thuis vind je hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten