Pagina's

dinsdag 5 juli 2016

Een kampeerfeestje organiseren

Hoera, kamperen!

Het is zomer, voor veel kinderen niet de ideale tijd om jarig te zijn. Je kunt je echte verjaardag niet op school vieren en vaak zijn vrienden of familieleden op vakantie. Maar er zit wel één mega-groot voordeel aan het jarig zijn in de zomer: je kunt een kampeerfeestje houden! Slapen onder de sterren met je beste vrienden. Hoe cool is dat?

Een kampeerfeestje is gezellig én goedkoop en met onze tips maak je er een onvergetelijk avontuur van voor jouw kind en zijn of haar vrienden.
Hoe pak je het aan?

Voor een kampeerfeestje zijn er twee onmisbare elementen: een tuin en een tent. Een tent leen je gemakkelijk van een familielid, buurman of een andere kampeerliefhebber, als je deze zelf niet hebt. Is je tuin groot genoeg voor de tent? Dan is er een go voor het feest. Vermeld op de uitnodiging dat iedereen een slaapzak en kussen mee moet nemen, zodat je dat zelf niet hoeft te regelen.

Gooi de tent vol met kussens, zodat het een knus plekje wordt. Hang aan de buitenkant van de tent een gekleurde lichtjessnoer voor extra sfeer en een vrolijke feeststemming. Leuk voor wat spanning in de tent: deze glow in the dark insecten!


Activiteiten kampeerfeestje

Bij een kampeerfeestje mag een kampvuur eigenlijk niet ontbreken. Omdat niet elke tuin daarvoor geschikt is, kun je dit met een vuurkorf ook goed oplossen. Betrek de kids hierin door ze bijvoorbeeld te laten zoeken naar stokken. Zorg natuurlijk wel altijd voor begeleiding van een volwassene. 

Het kampvuur is het middelpunt voor de activiteiten: zing kampeerliedjes, misschien zitten er kinderen bij die een instrument bespelen? Laat ze deze meenemen of zorg zelf voor muziekinstrumenten.

Marshmellows roosteren of zelf popcorn maken (mais in een netje boven het vuur) is erg leuk om te doen.

Een piñata is een originele manier om cadeaus of wat lekkers uit te delen. Deze ster-piñata past goed bij thema, samen onder de sterren slapen, en het is geweldige activiteit voor de kids.


Niet vergeten

Zorg voor voldoende zaklampen; handig als iemand in het donker naar de wc moet en ideaal om een spannend kampeerverhaal te vertellen. Je kunt zelf een aantal verhalen voorbereiden of vraag aan de kids om een eng (waargebeurd of niet) verhaal te vertellen (en sta versteld van hun fantasie!).

Waarschijnlijk vermaken de kids zich al snel zelf, maar spelletjes als hints, twister en kwartetten (sportkwartet voor jongens!) zijn altijd handig om bij de hand te hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten