Pagina's

dinsdag 2 augustus 2016

Een Finding Dory feestje!

Kinderfeest Finding Dory

Het langverwachte vervolg op de animatiehit Finding Nemo is onlangs in de bioscopen verschenen. En met succes! Finding Dory, de film waarin de grappige vissen weer met elkaar herenigd worden en nieuwe avonturen beleven, is razend populair.

Finding Dory is niet alleen een bioscoophit, voor een kinderfeestje is deze film ook een geweldig thema. Hoe zorg jij voor een onvergetelijk Finding Dory kinderfeestje? Wij helpen je op weg met tips voor de decoratie, traktatie en activiteiten! Deze echte Finding-Dory uitnodiging is de perfecte aftrap voor het feestje.Leuke spelletjes

In dit thema zijn tal van leuke spelletjes te bedenken. Met een beetje fantasie verzin je ook zonder water toepasselijke activiteiten. Maak bijvoorbeeld een hindernisbaan met hoepels, laat de kinderen van de ene hoepel naar de andere springen. Vallen of springen ze er buiten en dus 'in het water'? Opnieuw beginnen!

In twee teams kun je een spannend spel maken met emmers en sponsjes (tip: knip een grote spons in stukjes). Elk team heeft een volle emmer water en een lege emmer, door het gooien van volle sponzen naar de lege emmer is het een race tegen de klok wie na 10 minuten de volste emmer heeft. Met deze waterspuiter is dolle pret ook gegarandeerd.

En eigenlijk mag een speurtocht niet ontbreken bij dit thema. Dory is kwijt! Lukt het de kinderen om haar te vinden? Tips voor een geslaagde speurtocht lees je hier!


Lekkere traktaties

Een grappig tussendoortje zijn vissen aan een hengel; de hengel is een soepstengel en hieraan hang je een doosje rozijntjes, smarties of fruitella dummy. (waarop je een vis plakt natuurlijk). In het Finding Dora thema is het leuk om koekjes in de vorm van zeesterren of vissen te bakken.

Van een eierkoek maak je een mooie vis. Dit is ook een leuke activiteit om te doen tijdens het feestje, versier je eigen vis! Je hebt nodig: eierkoeken (snijd van tevoren in de vorm van een vis), icing, eetpapier, schrijfstiften en ander decoratiemateriaal. Als het prachtexemplaar klaar is, dan mag deze heerlijk opgegeten worden!


Film kijken!

En wat doe je als de kids moe zijn van al het spelen en toe zijn aan een rustmomentje? Lekker de film aanzetten natuurlijk! Je kunt deze al vinden in de iTunes store en als het kinderfeest-seizoen in september losbarst hopelijk ook te zien op Netflix.

Creëer een bioscoopsfeer door de kamer donker te maken en gezellig in te richten met kussens of zitzakken. Serveer popcorn of chipjes in deze Finding Dory bekers! Dat is nog eens film kijken in stijl.

Voor de aankleding van je feestje kun je bij ons terecht voor o.a. bordjes, servetten en een heus Finding Dory tafelkleed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten