Pagina's

dinsdag 9 augustus 2016

Speurtocht Finding Dory

Waar is Dory?

Zoals we vorige week schreven, een Finding Dory feest is niet compleet zonder speur- of zoektocht. Maar, hoe pak je dat aan?

Organiseer je het feest voor wat oudere kinderen? Begin de speurtocht dan al met de uitnodiging: 'Dory is kwijt. Help jij mee zoeken? We hebben een grote reddingsactie op touw gezet op 10 augustus om 14.30. Ontmoet mij op de laatste plek waar Dory is gezien!' 

Voeg een foto toe van een herkenbare locatie waar jullie verzamelen. Het is wel handig om de ouders in te lichten over de juiste plek, zodat je zeker weet dat de speurtocht op tijd kan beginnen. De spanning en de lol zit er op deze manier direct in!Route en activiteiten

Alle kids bij het startpunt? Dan kan de zoektocht beginnen, natuurlijk onder toezicht van een volwassene. De route heb je van tevoren zorgvuldig uitgestippeld.

Hoe leid je de kinderen naar de eindbestemming? Er zijn verschillende mogelijkheden, van landkaart tot stoepkrijt. Het is extra leuk om enkele Finding Dory-karakters terug te laten komen. Verstop kartonnen of gelamineerde prints van Marlin, Nemo en Hank op de route en schrijf een opdracht of aanwijzing achterop.

Ideeën voor leuke spelletjes vind je hier. En waar is Dory uiteindelijk verstopt? Tip: gebruik een piñata als spetterende afsluiting van de speurtocht. Deze dolfijn past perfect in het thema!


Speurtocht voor de kleinere kids

Begin de speurtocht thuis en start pas na het uitdelen van de cadeautjes, een kwartiertje gek doen en de taart. Ben je klaar om te starten? Geef de zoektocht een speelse aankondiging, bijvoorbeeld 'Jongens hebben jullie Dory eigenlijk gezien? We hadden haar ook uitgenodigd, maar ik kan haar niet vinden. Ik denk dat ze weer kwijt is! Helpen jullie zoeken?'

Zet de speurtocht uit met behulp van foto's van herkenningspunten. Bij elk punt doe je een spelletje, appel happen in een bak water of een stoelendans op Finding Dory liedjes. Bij het laatste punt is Dory verstopt! Misschien kun je ergens een ballenbak lenen? Vul anders een grote bak met ongekookte macaroni en laat de kinderen graaien of verstop Dory in de tuin. Je kunt er ook een hengelspel van maken!

Deze speurtocht is een perfect onderdeel van een Finding Dory kinderfeest en vooral geschikt voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar. De aandachtsspanne van kleintjes is niet zo lang en bij hen zal het enthousiasme van het feestvieren overheersen. Kijk vooral naar je eigen kind. Zou hij of zij het leuk vinden en de aandacht bij een speurtocht vasthouden? Zo ja, dan go for it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten