Pagina's

dinsdag 23 augustus 2016

Zomertraktaties

Coole traktaties

Eén ding staat vast: traktaties in de zomer, op school of op een kinderfeestje, moeten cool zijn. Of gewoon koel, zeker op een warme zomerdag. Waterijsjes zijn een traktatie die je zelf wel kunt verzinnen. Een eenvoudige traktatie, maar met één moeilijkheid: als je op school of op de opvang gaat trakteren dan is er smeltgevaar!

Bovendien wij houden wel van een beetje creativiteit, dus wij helpen je in dit artikel aan ideeën voor originele, en ja natuurlijk coole, zomertraktaties.Zomertraktaties met meloen

Op veel scholen wordt het op prijs gesteld dat je met een gezonde traktatie op de proppen komt. Meloen is het zomerfruit bij uitstek, een echte dorstlesser met warm weer. Wat vind je van een meloen-zeilboot? Hol een schijfje heerlijke, sappige meloen een beetje uit en steek er een stok met zeil (van papier of ook van meloen) en vlag in.

Met een meloen kun je nog meer doen. Iets meer snijwerk, maar een erg leuk resultaat: een meloen-egel. Snij een kwart van de meloen af, uithollen, zo mooi mogelijke partjes maken en daar prikkers in steken. Erg leuk!

Pizza-time! Een lust voor het oog en lekker om op te smikkelen: een meloen pizza. Beleg het met stukje fruit zoals kiwi, aardbei en mango.


Het lijkt op een ijsje...

Maar dat is het niet. Met wat fantasie maak je heel eenvoudig een ijsco na, maar dan zonder smeltgevaar. Wat heb je nodig? Ijsbekertjes en spekjes. Vul het bekertje met diverse spekjes en je hebt een superleuke traktatie. Als variatie kun je ook cakejes bakken in de ijsbekers. Versieren met glazuur en discohagel en klaar. Voor de gezonde variant vul je een ijshoorntje of beker met lekker fruit!

Een meloen op een stokje is natuurlijk ook net een ijsje. En, vergeet de punch-ijsco niet! Dit leuke speelgoed is al jarenlang een hit.


Zomers snoepen

De zomer is zon, zee, strand en... schelpen! Op een traktatietafel bij een zomers kinderfeestje mogen deze ouderwetse likschelpen niet ontbreken. Deze kleurrijke ijsco-snoeptaart is de perfecte traktatie op school. Goed om te weten: de taart is glutenvrij, handig voor kindjes met allergieën dus.

Ga je net voor de zomervakantie trakteren? Dan is dit strandgereedschap super leuk om uit te delen. Je kunt er op het strand mee spelen, bellen mee blazen én er zit een zakje met snoepjes in. Ideaal! Andere uitdeelcadeautjes zoals een waterspuiter of bellenblaas zijn ook goede zomertraktaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten