Pagina's

dinsdag 13 september 2016

Afscheidtraktatie peuter

Van peuterspeelzaal naar basisschool

Wat een mijlpaal! Je zoon of dochter die afscheid neemt van de peuterspeelzaal of dagopvang en naar de 'grote' school gaat. Niet alleen voor je kind is het een spannende, nieuwe stap, ook voor jou als ouder verandert er veel; je krijgt zelf meer tijd, maar het echte loslaten begint nu ook. Een mooi moment om bij stil te staan en aandacht te schenken aan een passende traktatie bij het afscheid op de peuterspeelzaal of dagopvang.

Voor de creatievelingen zetten we graag enkele leuke ideeën voor afscheidstraktaties op een rij.De tijd vliegt!

Met kinderen word je pas echt geconfronteerd met de snelheid van de tijd. Voor je het weet is je kleine baby ineens vier jaar oud! Een traktatie die goed bij dit concept past is een horloge. Geef bijvoorbeeld dit snoephorloge en strik er een handgeschreven kaartje aan vast met de tekst 'Wat vliegt de tijd! Ik ga naar de basisschool'.

Je kunt een horloge ook zelf maken. Gebruik een doosje rozijntjes of ander snoepgoed in een doosje als klokwerk en maak er met papier een horlogebandje aan vast.


Uitzwaaien

Zeg dag tegen de juffen en klasgenootjes met een zwaaihandje. Je kunt zelf koekjes bakken in de vorm van een hand, een handje snijden uit een stuk peperkoek of gebruik deze klaphandjes!

Een zelfgemaakte knapzak met de tekst 'ik trek de wijde wereld in' is ook een erg leuke afscheidstraktatie. De knapzak maak je heel simpel met een servetje, een (bamboe)stokje en een lint of elastiekje om het vast te knopen. In het knapzakje verstop je natuurlijk iets lekkers! Tip: kies een servetje in een thema waar jouw zoon of dochter fan van is. Bijvoorbeeld servetten van Frozen, ridders, Cars of prinsessen.


Afscheidtraktatie voor jongens

Een originele en erg leuke afscheidtraktatie voor jongens is deze: pak een plak peperkoek of snee cake in (handig om een voorverpakte koek te gebruiken) met gekleurd effen papier. Teken een weg op de bovenkant en plak er een mini-autootje op. De tekst die hierbij kan is 'Ik rijd verder naar de basisschool. Doei!'.

Heb jij zelf nog leuke ideeën voor een afscheidtraktatie voor een 4-jarige? Deel ze hier met ons! Op ons blog vind je ook handige tips voor gezonde traktaties en uitdeelcadeautjes voor peuters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten