Pagina's

dinsdag 6 september 2016

Een zwart-wit feestje

Van koetjes tot glamourgirls

Een zwart-wit feest is een hartstikke leuk kleurthema voor een kinderfeest. Het ziet er stoer en chic uit en het is geschikt voor alle leeftijden; voor de kleintjes kun je deze kleurcombinatie gebruiken voor een koeienfeestje of lieveheersbeestjes party. Voor jongens maak je met zwart en wit een spannend piratenfeest of voetbalfeest. En voor (tiener)meiden? Go glamour en voeg zilver of goud toe aan de feestversiering.

Natuurlijk kan een zwart-wit feest ook zonder aanvullend thema. Zorg dan wel dat je decoratie tip-top in orde is!


Zwart-witte feestversiering

Leuke zwart-witte feestversiering kun je kopen, maar zelf maken is ook heel eenvoudig. Ga aan de slag met vloeipapier voor zelfgemaakte slingers, haal zwart-witte washi tape in huis om je glazen en borden te versieren en hang zwart-wit foto's van de jarige job op. Ballonnen mogen natuurlijk niet ontbreken.

Probeer ook zoveel mogelijk lekkernijen in zwart-wit te presenteren, zoals cola, oreo koekjes, drop en dropkrijtjes, (chocolade)soesjes met poedersuiker en popcorn geserveerd in zwarte boxen. Je kunt met dit kleurthema erg creatief zijn!


Spelletjes en activiteiten

De activiteiten voor jouw zwart-wit feestje zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van leeftijd, interesses en thema. We laten je daarom lekker zelf kiezen uit een aantal creatieve activiteiten:

  • Schminken! Zebra's, koeien, doodshoofden, yin-yang, strepen en stippen; met alleen zwart en wit schmink je mooie, enge en coole gezichten. Tip: is het feestje 's avonds? Gebruik UV-sticks om te schminken, deze geven een 'glow in the dark'-effect.
  • Witte caps versieren. Maak je eigen toffe ontwerp van deze witte petjes! Decoreer met o.a. textielstiften, plaksteentjes.
  • Laat alle feestgangers hun eigen zwart-witte Loom bandjes maken. Erg leuk ook om naar huis mee te nemen als herinnering aan het feestje.
  • Houd een fotoshoot en zorg voor zwart-witte props, waarmee de gasten los kunnen gaan en gekke foto's kunnen maken. Het is helemaal geweldig als je nog een polaroid camera hebt liggen!
  • Scratch art: maak van dit zwarte fotolijstje een kunstwerk.
  • Dammen of schaken voor de liefhebbers :-)

Zwart-witte Piñata

Ter afsluiting is het leuk om een zwart-witte Piñata op te hangen, bijvoorbeeld deze pinguïn of een stoere Batman. Vul deze met zwart-witte snoepjes en cadeaus verpakt in zwart-wit papier. Een leuke afsluiter van het feest!

Een zwart-wit foto (in het gekraste fotolijstje), het zelfgemaakte loom-bandje of je eigen ontworpen cap is natuurlijk een geweldig aandenken om mee te geven aan de gasten. Of vul een snoepzakje met allemaal zwart-witte snoepjes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten