Pagina's

dinsdag 18 oktober 2016

Monster traktaties

Gezonde monstertraktaties

'Monster zijn super cool mama! Mag ik een monster-traktatie?'
Snel 'ja' zeggen, als je deze vraag krijgt van je zoon of dochter want er zijn heel veel leuke (én gezonde) monstertraktaties te verzinnen.

Maak fruit monsterachtig lekker door van een meloen een monster te maken. Snijd een groot ovalen gat in de meloen (de mond, vergeet niet een paar tanden te laten zitten), hol het uit en maak met een halve banaan (neus) en gehalveerde sinaasappel (de ogen) een eng monster. Vul vervolgens de meloen met fruit. Je kunt het zo serveren en de kids lekker laten smullen uit de monstermond of je kunt gevulde bakjes of prikkers rondom de meloen klaarzetten.

Iets minder werk: plak oogjes op een mandarijn en je hebt je monster klaar!Uitdelen in monsterstijl

Vind je het leuk om een klein cadeautje uit te delen? Ook dan is het monsterthema een goede keuze. Deze monsterballen zijn gegarandeerd een hit op het schoolplein. Door de zachte pluche buitenkant ook geschikt om lekker mee te knuffelen :) Dit grappige bouwsetje zorgt voor volop vermaak; eerst in elkaar zetten en dan lekker vliegen met het zweefmonster.

Voor creabea's: deel monsterpotloden uit en maak van vilt of papier een monster op elk potlood. Varieer en maak een aantal verschillende monsters. Leuk om ook samen te geven met een doosje rozijntjes of iets anders lekkers.


Monsterlijk lekker

Houd je van bakken? Maak van een cupcake een griezelig lekker monstertje of ga gezellig koekjes bakken met je kind en decoreer in verschillende kleuren, met grappige oogjes en gekke monden.
Je kunt ook het koekje naturel houden en het verpakken in een zelf gevouwen monsterfiguurtje. Dat doe je heel simpel met verschillende kleuren vouwpapier en natuurlijk plakoogjes.

Eigenlijk kun je met plakoogjes bijna overal een monster van maken. Een pakje drinken in een kleurrijk papier, een uitdeelzakje of -bakje gevuld met popcorn, fruit of chips; teken of plak er ogen en een mond op en je monstertraktatie is klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten