Pagina's

dinsdag 25 oktober 2016

Spelletjes voor boerderijfeestje

Feestje in boerderij-thema

Het thema 'boerderij' is hartstikke leuk voor een kinderfeestje voor kinderen t/m 7 jaar. Hoe ga je het aanpakken? Natuurlijk, je kunt naar een echte boerderij gaan, maar wij houden van die heerlijk ouderwetse kinderfeestje thuis. Dus hop, maak van je huis een boerderij en laat het feest beginnen.

Zet een hooibaal in de tuin (of bij slecht weer, op een kleed in de kamer) en versier de feestruimte met slingers, bekers, borden en zorg voor voldoende toeters. Natuurlijk in het boerderij-thema.Leuke spelletjes en activiteiten

De versiering is onder controle. Maar, met welke leuke boerderij-activiteiten ga je de kids vermaken? Wij weten er wel een paar:

  • Hoefijzer werpen: sla een paar paaltjes in de grond en de kinderen proberen om het hoefijzer om het paaltje te gooien.
  • Het klassieke ei-op-de-lepel-spel. Maak twee teams en laat ze zo snel mogelijk met een lepel in de mond het ei naar de andere kant brengen. 
  • Tractor rijden: hiervoor heb je twee kindertractors nodig. Zet een parcours uit en laat de kinderen dit afleggen. Heb je ook aanhangers ter beschikking? Geef de kids dan de opdracht om een vracht te vervoeren. Hoe ouder de kinderen, hoe lastiger je de route en opdracht kunt maken. Grote kinderen op een kleine tractor zorgen voor veel lol!
  • Pannenkoeken bakken! Maar dan inclusief de voorbereiding: zoek eieren, melk de koe (huur hiervoor een houten melkkoe) en laat de kinderen zelf beslag maken. 
  • Met een hooivork om de beurt ballonnen doorprikken (voor de kleine kinderen natuurlijk onder begeleiding).


Knutselen en relaxen

Tijd voor een rustige activiteit. Print boerderijkleurplaten uit en ga gezellig kleuren of kies een echte knutselactiviteit zoals een paard of poes van papier maché decoreren. In dit pakket zit alles wat je nodig hebt voor 6 kinderen. Voor de oudere kinderen is een potje kwartetten leuk, zeker dit boerderij-kwartet met leuke weetjes.

Een geweldig voorleesboek in dit thema is 'Boer Boris'. Van 'Boer Boris' zijn al verschillende titels verschenen, maar op een verjaardagsfeestje is het boek 'Boer Boris wil geen feest' een mooi relaxmoment of afsluiter van het feestje.


Tips voor boerderijtraktaties en -uitdeelcadeautjes vind je hier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten