Pagina's

dinsdag 27 december 2016

Minions kinderfeest

Hier feesten Minions!

Minions is een uitstekend DIY thema. Voor de aankleding heb je nodig: geel. Gele servetten, gele ballonnen, gele papieren bekertjes en bordjes, een geel tafelkleed, een gele vlaggenlijn, alles wat je maar kunt bedenken. En Minions ogen, die kun je zelf tekenen of print er een heel aantal uit. Plak de ogen op al dat geels en je hele huis straalt Minions uit. Zeker weten dat iedereen de weg weet te vinden naar jullie huis? Verander je voordeur in een Minion!

Met de aankleding en decoratie komt het wel goed. De grote vraag is: wat zijn leuke Minion spelletjes en activiteiten voor een kinderfeestje? Wij weten er wel een paar!Minions speurtocht

Een speurtocht is een favoriet onderdeel van een kinderfeestje en ook bij dit thema past het goed. Laat de speurtocht beginnen met een opdracht, terwijl je de Banana song in de achtergrond afspeelt: 'De Minions zijn hun voorraad bananen kwijt. Help ze zoeken!' Zet een route uit met Minions en laat de kids deze volgen. Op de achterkant van elke Minion staat een opdracht of een aanwijzing naar de vindplaats van de bananen.

Zijn de bananen gevonden? De kinderen mogen ze lekker opeten, maar niet zomaar, zorg voor gesmolten chocolade om ze in te dippen en lekker versiersel (discodip, nootjes, smarties). Smullen maar!

Minions spelletjes

Geen bananen-fans in huis? Cupcakes zijn ook heel geschikt om te versieren in Minions stijl. Zorg dat je de cakes klaar hebt staan, decoreren en eten maar. Voor kinderen vanaf 6 jaar is het Dokter Bibberspel van Minions geweldig om te doen! Een leuke tafelactiviteit na het speuren en smikkelen.

Oud-Hollands in een Minions jasje: pittenzak werpen! Alleen zorg je ervoor dat de pittenzakken eruit zien als Minions, dus eigenlijk wordt het Minions werpen :) Zet 3 of 4 bakken klaar en laat de kinderen achter een lijn de Minions in de bakken gooien. Je kunt er een wedstrijd van maken of gewoon iedereen om de beurt laten gaan.

Er is eigenlijk maar één geschikte afsluiting van een Minions verjaardagsfeest en dat is deze supercoole Minion Piñata. Met stokken of met pullstrings is het de taak van de kinderen om het snoepgoed en de kleine kindercadeautjes eruit te krijgen.


Goodie bag

Een lekkere snoepje tussendoor of als afscheid geef je met deze Minions snoeptaart. En alsof zo'n geweldig feestje nog niet genoeg is, geef je de kinderen natuurlijk nog graag iets mee naar huis. Maak zelf een gele goodiebag (geel dik papier en weer de Minions ogen) en vul het met wat een zakje snoepbanaantjes, Minions bellenblaas en een Minions stempel.

Alle ingrediënten voor een geslaagd Minions-feestje! Heb jij zelf nog leuke ideeën of tips? Deel ze met ons!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten