Pagina's

dinsdag 20 december 2016

Een kinderfeest binnenshuis organiseren

Kinderfeestje thuis

Hartje winter. Tenzij je er een vliegreisje aan koppelt, is een waterfeest in de tuin of een picknick nu niet zo handig voor een kinderfeest. Heb je geluk met een mooie, zachte winterdag en een dik pak sneeuw in de tuin? Ga dan lekker een uurtje naar buiten. De kans op slecht weer is groter, dus plan A is een kinderfeestje binnenshuis.

Wat zijn de leukste spelletjes om te doen op een kinderfeestje thuis? En wat zijn handige tips om het feest soepel te laten verlopen (zodat je huis niet in een complete bende verandert :))? Wij hebben wel een paar ideetjes. Lees snel verder!Wat doe je bij slecht weer?

Gelukkig kun je binnenshuis ook de leukste feestjes organiseren. Belangrijk is daarbij dat je de middag verdeelt in een aantal van tevoren bedachte activiteiten. Als je 'wel ziet hoe het loopt', is de kans op chaos aanzienlijk groter. Kinderen komen als een brok energie naar het feest. Een activiteit waar ze wat van die energie kwijt kunnen is dus een aanrader.

Een leuk (cadeau-)spel om mee te beginnen is de stoelendans. Alle kinderen leggen hun cadeau op tafel en het kind dat aan het einde van elke ronde geen stoel heeft mag zijn of haar verjaardagscadeautje geven. De sfeer zit er meteen goed in!


Kinderspelletjes binnenfeestje

En dan, even lekker knutselen. Meisjes zijn vaak grotere knutselfans dan jongens, dus houd hier rekening mee. Laat het niet te lang duren als je veel jongens in de groep hebt en kies een thema wat hen aanspreekt. Een t-shirt inkleuren, wordt veel leuker als het een stoer voetbalshirt is! Voor meiden is Decopatch een echte aanrader; het is vaak iets wat ze thuis niet hebben en met zo'n handig pakket zijn ze wel even zoet. Eén pakket bevat alle benodigdheden voor een knutselactiviteit met 6 kids.

Is je feestje net voor de kerstperiode? Dan zijn deze kerst-knutselwerkjes erg leuk om te doen. Sluit het feest met een knaller af: deze pinguïn piñata past perfect in het winterthema.


Thema's en traktaties

Een kinderfeestje met een thema is wel zo leuk. En eigenlijk kunnen de meeste thema's prima in de winter gehouden worden, maar wil je juist focussen op het in de winter jarig zijn? Dan is de keuze voor een Frozen-feest natuurlijk snel gemaakt. Dat is echt véél leuker in de winter!

Of wat dacht je van een slaapfeestje in piratenstijl of K3 thema? Heb je ons bericht over een fotofeestje gelezen? Een perfect slecht-weer-feestje en misschien nog leuker dan met water spelen in de zomer ;)

Winterse traktaties en warme hapjes maken een binnenshuis feest ook extra gezellig. Lees in dit artikel originele ideeën voor winterse traktaties en afscheidscadeautjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten