Pagina's

dinsdag 10 januari 2017

Zo organiseer je een onderwaterfeestje

Diep in zee!

Spongebob, zeemeerminnen en -mannen, Ariël, de bubbelguppies en Nemo; ze wonen allemaal in de oceaan en het zijn de speciale gasten op jouw onderwaterfeest. Laat ze terugkomen in je feestversiering, traktaties en lekkernijen.

De echte verjaardagsgasten nodig je natuurlijk in stijl uit. Wat dacht je van flessenpost of een foto van de jarige job met daarop een rechthoek en een rietje geplakt als duikbril? Nog gemakkelijker? Deze Oceaan uitnodigingen passen perfect in het 'onder water' thema.Creëer een onderwaterwereld

Het onderwater-thema is stiekem ook een feestje voor elke ouder die graag creatief bezig is. Je kunt helemaal los gaan in de aankleding en decoratie van het kinderfeest. Onze diy-favoriet zijn kwallen van papieren lampionnen met lange, kleurige linten en slierten om op te hangen aan het plafond of aan de waslijn als je feestje buiten is. Geweldig voor de sfeer! 

Houd de basis van je decoratie blauw, zodat het onderwater-thema duidelijk naar voren komt. Hang blauwe ballonnen op (bijvoorbeeld in een net aan het plafond, zodat de kids zich echt onderwater wanen) en leg dit mooie Oceaan tafelkleed op tafel.


(Onder) wateractiviteiten

Waterspelletjes zijn er genoeg! Zoals waterestafette; twee teams met een volle en een lege emmer en een plastic beker met gaatjes. Hoeveel water brengen ze in 10 minuten van de ene naar de andere emmer? Een waterpistolen-gevecht is heerlijk verkoelend met warm weer, en met deze dolfijnen-pistooltjes houd je het goed in het verjaardagsthema.

Snoepvisjes happen uit een bak water of zeewier (groene snoepslierten) happen als variant op koekhappen kun je ook binnen doen. Meer waterspelletjes voor kinderen vind je hier.


Spelletjes zonder water

Zoek je inspiratie voor spelletjes binnenshuis? Ga zeemeerminnen knutselen van wc-rolletjes, vilt, papier en vergeet de plakjuweeltjes niet. Haal kinderschmink in huis en tover al die gezichtjes om in lieve Nemo's, zeeschildpadjes of Spongebob! 

Een goed verstop- of speurspel maakt elk feestje leuker. 'Waar is Nemo' bijvoorbeeld of  'Zoek de schat van Neptunus'.

Fotoshoot tip: richt een hoekje van de kamer is als fotohokje. Maak er met groene slierten en visjes een echt onderwaterwereldje van en zorg voor leuke props waar de kids mee op de foto kunnen, zoals een duikbril, drietand en een zeemeerminnenstaart.

Zijn de kinderen 6 jaar of ouder? Zorg dan dat je dit Sea Life kwartetspel in huis haalt. Altijd leuk om samen te doen.

Onderwater traktaties

Het is even wat uitzoekwerk, maar het ziet er super uit: een doorzichtig plastic bekertje gevuld met alleen blauwe mm's, smarties of andere snoepjes (de oceaan) met daarin een snoepschelp of een vis van drop of winegum.

Een mandarijn verkleed als Nemo-visje is lekker en gezond voor tussendoor. Ook erg leuk zijn vishengels gemaakt van soepstengels met daaraan dolfijnen, zeepaardjes en visjes. Steek ze in een blauwe (schoenen-)doos voor een echt oceaan-effect.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten