Pagina's

dinsdag 11 april 2017

Boeven en politie kinderfeestje

Halt. Hier wordt gefeest!

"Waar krijg je een medaille opgespeld? Bij de politie!" Heb jij ook zo'n politiefan in huis? Dan is de kans groot dat je het populaire Politie-lied van K3 zo mee kunt zingen. En wat is dan een beter thema voor een kinderfeestje dan Boeven en Politie?

Oké, het thema staat vast. Nu de invulling nog! Met welke politiespelletjes vermaak je de kinderen, welke boeventraktaties mogen niet ontbreken en wat geef je de gasten als herinnering aan het feestje? Wij denken met je mee. Lees snel verder!
Waar zijn die politiemannen?

Om in de juiste sfeer te komen is een klein verkleedpartijtje wel noodzakelijk. Op een politie kinderfeest horen natuurlijk politiemannen rond te lopen. Wellicht heb je zelf al een politiepet of helm in de verkleedkist liggen? Koop er dan nog één of twee politiehelmen bij.

Je kunt ook politiepetten knutselen. Dat geeft je meteen een leuke eerste activiteit! En als je dan toch creatief bezig bent, maak dan met de gasten een politie-uniform. Dat kan heel gemakkelijk van een vuilniszak, wat fluortape en een politielogo!


Spelletjes voor een politiefeestje

Er zijn veel leuke spelletjes voor een boeven- en politiefeest. Je kunt losse spelletjes doen, maar het is ook leuk om er een politietraining van te maken. Hebben ze alles volbracht? Beloon de mannen en vrouwen dan met een politiediploma en medaille! Tips voor activiteiten:

  • Blikgooien: plak boeventekeningen op de blikken en laat de kids deze omver werpen. 
  • Ballonnen met waterpistooltjes schieten. De zwart-met-witte ballonnen zijn de boeven en ze moeten naar de gevangenis (dat is bijvoorbeeld de schuur, een grote doos of de trampoline). De kinderen mogen alleen het waterpistool hiervoor gebruiken!
  • Maak een obstakelparcours met touwen als laserstralen. Hoe kom je aan de andere kant?
  • Een tikspel is altijd leuk (en goed om wat energie te verbranden). Verdeel de gasten in boeven en politiemannen. Als de boef getikt is door de politie, dan moet hij in de gevangenis. Iedereen gepakt? Wissel dan van rol.
  • Nog een teamspel: ballonnen trappen. De boeven krijgen zwart-witte ballonnen aan hun enkels, de politie krijgt politie-ballonnen. Wie heeft het eerste de ballonnen van de tegenstanders kapot getrapt?
  • Een speurtocht.

Traktaties en uitdeelcadeaus

Zwart-witte snoepjes zoals dropsleutels en witte krijtjes passen goed op een politie- en boevenfeest. Met een leuke presentatie kun je ze ook inzetten als decoratie! En maak van een doosje smarties een geldkluisje. Met een masker maak je van een appel, mandarijn of peer een verantwoord boeventussendoortje.

Een geweldig cadeau voor de gasten om mee naar huis nemen is een goodiebag in de vorm van een geldzak. Die maak je heel simpel van een stoffen zakje, teken daarop het euro-teken en klaar! Een klein politieautootje erin is erg leuk. Met nog iets lekkers erbij heb je de kids goed verwend!

Decoratietips

Voor de aankleding van het feest vind je in onze webshop leuke politie-feestartikelen. Kies voor blauwe slingers en ballonnen en versier de tafel met dit stoere politie-tafelkleed. Maak van papieren ringen handboeien en hang deze op. Op de voordeur hang je een heel groot politielogo van karton met daarop 'Gefeliciteerd Agent Toby (hier de naam van je kind natuurlijk)'.

En loop eens binnen bij je lokale politiebureau. Misschien hebben ze nog stickers of andere promotiematerialen liggen die je kunt gebruiken voor de aankleding van je feest. Oh en als je toch op het politiebureau bent, vraag dan naar mogelijkheden voor een korte rondleiding. Hoe gaaf zou het zijn als de kids met een politieagent op de foto kunnen en in een echte politiewagen mogen zitten? Misschien heb je geluk en kan het!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten