Pagina's

dinsdag 1 augustus 2017

Educatief speelgoed

Educatieve spellen

De zomervakantie is volop aan de gang. Geen school, lekker luieren en zoveel mogelijk buiten en in het zwembad spelen. Maar voor sommige kinderen duurt de zomer best lang. Ze tellen af tot de eerste schooldag en kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan met werkjes, taal- en rekenspelletjes.

Heb jij zelf ook zo'n leergierig kind? Zorg dan voor wat afwisseling door een paar educatieve spellen in huis te halen. Niet alleen goed voor leergierige kinderen, ook om kinderen voor te bereiden op het nieuwe schooljaar is educatief speelgoed een aanrader.Spelend leren tellen 

Sommige kinderen zijn in groep 1 al volop bezig met tellen en anderen blijven liever spelen, totdat ze in groep 3 echt aan de slag moeten met getallen en rekenen. De leeftijd waarop dit houten telspel voor jouw kind geschikt is, dat kun jij als ouder alleen bepalen. Dit telspel is een ideale start voor vroege vogels, maar ook fijn voor kinderen die tellen en getallen nog moeilijk vinden.

Begint jouw kind al interesse te krijgen voor de klok, de dag van de week en de maanden van het jaar? Deze houten kalenderklok is een prachtig leermiddel. Ook een mooi cadeau voor een kleuter!


Concentratiespelletjes peuters en kleuters

Concentreren is vaak een uitdaging voor kleine kids. En geef ze eens ongelijk, er is zoveel te zien en te spelen. Maar in de peuterspeelzaal wordt concentratie gevraagd bij het uitvoeren van opdrachten. Goed idee dus om hier thuis ook aandacht aan te schenken. Maak er een leuk spel van met één van de Bambino Loco spellen.

Je helpt kinderen leren lezen, rekenen en spellen met Loco Mini en Maxi.


Educatieve gezelschapsspellen

Een bordspel is een gezellige manier om lerend bezig te zijn. Goed zoeken, onthouden en logisch nadenken zijn belangrijk bij het bordspel Memolino. Naast educatief is het ook een erg leuk spel voor kinderen vanaf 5 jaar. Houd jouw kind van het klassieke memory spel, maar mag het wel wat uitdagender? Speel Memolino!

Van de 'Weetjes'-kwartetten steken kinderen heel veel op. Kies een thema dat past bij jouw kind(eren) en ze weten na een paar spelletjes alles over dino's, de oceaan, auto's. Het vakantielanden-kwartet is natuurlijk erg leuk om op vakantie te spelen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten