Pagina's

dinsdag 22 augustus 2017

Een Smurfenfeestje!

Een smurfen kinderfeest organiseren

De smurfen zijn al decennia lang wereldberoemd! Door de smurfen film van dit jaar zijn ze nog populairder geworden. Ben jij op zoek naar een leuk thema voor een kinderfeestje thuis? En is jouw zoon of dochter ook zo'n smurfen fan? Organiseer dan een smurfen party! De uitnodigingen liggen al voor je klaar.

Hoe zorg je ervoor dat jouw woonkamer eruit ziet als een smurfendorp? Met deze Smurfen feestartikelen, o.a. vlaggenlijn, ballonnen en een tafelkleed, is dat een fluitje van een cent. Vul de versiering eventueel nog aan met blauwe, witte en rode ballonnen.Smurfen spelletjes

Wat ga je doen met die blauwe rakkers? Of, zijn ze nog niet blauw? Zorg dan dat je blauwe schmink is aangevuld, want het is natuurlijk hartstikke leuk om van de gasten echte smurfen te maken. Een gezicht helemaal blauw schminken is niet nodig, met blauwe wangetjes voelen de kids zich al smurf-tastisch! Als je nog witte en rode mutsen hebt of zelf kunt naaien van vilt (hier vind je een patroon), dan maakt dat de verkleedpartij compleet. De rode muts is voor de jarige job!

Zijn alle smurfen klaar? Breng de sfeer er in met een stoelendans op smurfenliedjes. Let op: maak van de stoelen paddenstoelen door er een rood, rond karton met stippen op te leggen. Begin dan aan de speurtocht, want dat is natuurlijk dé activiteit bij uitstek voor een smurfen feestje.


Smurfen speurtocht: waar is Smurfin?

De slechterik Gargamel heeft Smurfin ontvoerd. Gelukkig heeft zijn kat Azraël een spoor achtergelaten!

Zet een route uit met pootafdrukken en laat de kinderen onderweg opdrachten doen, zoals Smurfen-tikkertje: twee tikkers zijn Gargamel en de rest zijn smurfen. Ben je getikt? Dan ben je gevangen. Ga door tot alle smurfen gevangen zijn en wissel dan van rol. Zijn ze bij de juiste plek? Dan volgt de laatste opdracht: Grote Smurf moet een toverspreuk maken om Smurfin te bevrijden. Laat alle kinderen de spreuk samen zeggen en dan is Smurfin vrij!


Smurfen traktaties

Ook leuk om te doen: cupcakes versieren in smurfen stijl. Zorg dat je de cupcakes al klaar hebt staan en laat de kinderen er smurfengezichtjes op maken of maak er juist paddenstoelen van met rode fondant en verschillende kleuren stipjes.

Een gezonde traktatie? Print Potige Smurf uit (in een gewichthef-houding) en geef hem een prikker in zijn handen. Aan de uiteinden van de prikker doe je stukjes worst, komkommer en kaas. Je kunt ook popcorn, aardbeien of druiven in een smurfen beker doen, dat vinden kinderen ook superleuk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten