Pagina's

dinsdag 19 september 2017

Kinderfeestje in de natuur

Doen: een kinderfeestje in de natuur

Als je denkt dat alleen de zomer de ideale tijd is voor een kinderfeestje in de buitenlucht, dat heb je het mis. Niets overtreft een kinderfeestje in de natuur in het najaar! Heerlijk in de frisse wind, met knisperende blaadjes onder de voeten, met de laarzen door de plassen en de herfstschatten in de bossen ontdekken.

Dus viert jouw zoon of dochter binnenkort haar verjaardag en mag er een kinderfeestje gepland worden? Ga lekker de natuur in!
Tips voor een natuurfeestje

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar doen niets liever: lekker buiten zijn, ravotten en ontdekken. En wat is er mooier dan die gezonde blosjes op de wangen te zien na een middagje in de bossen of in het park? Aan de slag dus met een kinderfeestje in de natuur. Ook als je zelf geen expert bent in hutten bouwen, vogels spotten of pootafdrukken lezen. Wij helpen je met handige tips en ideeën!

Belangrijk: plan niet de hele middag vol met spelletjes, zodat de kinderen voldoende vrije speeltijd hebben. Je zult versteld staan van hoe gemakkelijk de kids zich vermaken in de natuur!


Activiteiten in de natuur

Leuke spelletjes om te doen op een kinderfeestje in de natuur zijn:
Dino-eieren zoeken, verstop een aantal dino-eieren (voor elke gast één, of voor de veiligheid eentje extra) en laat de kids deze zoeken. Na afloop mogen ze mee naar huis!

Als een echte Robin Hood met pijl en boog schieten. Je kunt zelf de pijl en boog maken in de bossen (als je hier zelf handig in bent) of neem een aantal pijl en boog setjes mee.

Tover de kids met schmink om tot hun favoriete wilde dier. Laat ze vervolgens als wilde dieren door het bos lopen.


Natuurspelletjes thuis

Na de frisse neus vermaak je de kinderen thuis met leuke natuurspelletjes. Een potje kwartet is altijd een succes en met dit Wild Life kwartet blijf je in het thema.

Knutselen doe je natuurlijk met stokken, eikels en andere vondsten uit het bos. Of haal een decopatch-pakket in huis van een favoriet dier en ga houten memohouders of fotolijstjes decoreren. Leuk om (samen met een foto van het feestje) mee naar huis te geven!

Een passend uitdeelcadeautje is ook dit insecten potlood en een velletjes dierenstickers. Deze traktatiebox met wilde dieren is perfect om de spulletjes én nog iets lekkers in te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten