Pagina's

dinsdag 3 oktober 2017

Kinderfeestje met vliegtuig thema

Een vliegtuig-feestje!

Tafeltjes omhoog en riemen vast - we gaan vliegen! Schuilt er een piloot of stewardess in jouw kind of wil hij of zij niets liever doen dan vliegtuigen spotten? Voor de echte vliegtuig-fans is er maar één thema geschikt voor een kinderfeestje: vliegtuigen.

Een leuke en toepasselijke manier om de gasten uit te nodigen is met een boarding pass. Of maak een mooie foto van de jarige job verkleed als piloot of stewardess en maak er een uitnodigingskaart van. Handig met Photoshop? Je zoon of dochter als piloot in een echte cockpit maakt indruk!Wat eten piloten?

Wat dacht je van een broodje knakworst voor de lunch? Met papieren vleugels aan beide kanten lijkt het net een vliegtuig. Een gezonde snack tussendoor maak je van worst en kaas: een stukje worst is de romp en van kaas maak je vleugels (bevestig met satéprikker). Je kunt dit ook maken met komkommer of augurk en wortel. Liever iets te snoepen erbij? Zuurstokjes, lange kabelspekjes en fruitbonbons zijn heel handig bij het maken van een vliegtuig.

Met een echte vliegtuigtaart zijn de kinderen helemaal in de wolken! Je kunt er eentje bakken, maar een kant-en-klare snoeptaart in het thema vliegtuig is ook wel erg leuk.


Vliegtuig spelletjes

Tijd voor de activiteiten! Vliegtuigjes vouwen en gooien geeft al veel pret. Maak op de stoep een stukje startbaan om het een wedstrijd-element te geven (welk vliegtuigje gaat het verst?).

Speel het spel 'Waar ben ik?'. Verdeel de groep in teams en geef de kinderen om de beurt een land wat ze moeten omschrijven aan hun teamleden. Alleen ja of nee vragen! Zorg voor een wereldkaart, waar de juiste antwoorden op geprikt kunnen worden.

Turbulentie in het vliegtuig! Wie loopt het snelste met een dienblad met bekertjes water naar de overkant? En wie houdt uiteindelijk het meeste water over? Ook een leuk teamspel!

Lekker knutselen: van wc-rolletjes en gekleurd papier maak je de leukste vliegtuigjes. Zorg voor voldoende decoratiemateriaal, zodat de kinderen de vliegtuigjes leuk kunnen versieren. Voor de vleugels is het handig om stevig papier te gebruiken. Hang er met een touwtje een naamkaartje aan.

Uitdeelcadeaus en bedankjes

In het vliegtuig thema zijn er veel leuke uitdeelcadeautjes beschikbaar voor een klein prijsje. Ideaal dus, als traktatie of bedankje na afloop van het kinderfeestje.

Voor kleine kids zijn deze mini-vliegtuigjes hartstikke leuk. Gaan de jongens en meiden al naar de basisschool? Dan houden deze katapult-vliegtuigjes ze ongetwijfeld een hele tijd zoet! Heb je een echte bouw- en knutselfanaat in huis? Een zweefvliegtuigje-bouwset of een puzzelkaart is dan een schot in de roos als uitdeelcadeautje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten