Pagina's

dinsdag 26 december 2017

Kinderfeestje in het donker

In het donker een kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje in het donker is spannend, cool en gezellig. De perfecte ingrediënten dus voor een kinderfeest voor stoere jongens en meiden vanaf 10 jaar. Iets jonger kan ook, maar houd er rekening mee dat je de activiteiten niet te spannend maakt en er voldoende volwassenen bij zijn, als je naar buiten gaat!

Natuurlijk wil je weten: hoe organiseer ik een kinderfeestje in het donker? Lees snel verder voor handige tips en ideeën!Een feestje in het donker

Laten we beginnen met één ding voorop te stellen: een kinderfeestje in het donker hoeft niet per se buiten in de bossen. Ook in en om het huis kun je heel veel leuke spelletjes en activiteiten doen.

Natuurlijk is een rondje buiten lopen (met zaklampen) wel erg leuk. Zet bijvoorbeeld een speurtocht uit met glow-in-the-dark stickers en fluorescerende bandjes, die de kinderen moeten vinden (en dan mogen houden).

Of neem de kids mee naar de bossen en ga nachtdieren speuren. Laat ze dierengeluiden raden (die je natuurlijk ook zelf kunt afspelen via je gsm). Leuke activiteiten die niet eng zijn! Wil je wel wat meer spanning? Vertel dan een griezelverhaal in de bossen!


Tips voor spelletjes en activiteiten

Ga je naar buiten? Bouw de spanning en het plezier alvast op door samen voorbereidingen te treffen. Schmink de kinderen in enge monsters en heksen of geef ze een wit shirt om te decoreren. Klaar? Trek het shirt over de jas aan, zodat iedereen goed zichtbaar is.

Buiten is het koud (in de winter- en herfstmaanden vooral) dus zorg ook voor spelletjes binnen. Hang bijvoorbeeld een wit laken zo strak mogelijk op in een pikdonkere kamer, ga zelf tussen het doek en een lamp staan en speel een (spannend) toneelstuk. Of laat de kinderen in teams dieren uitbeelden en raden!


Spookhuis of liever sterren kijken?

Kinderen zijn gefascineerd door de maan en de sterren. Dus heb je geluk en is het een heldere nacht? Houd dan je telescoop in de aanslag en verdiep je een beetje in het sterrenstelsel, zodat je nog wat wetenswaardigheden kunt vertellen. Geen telescoop? Een verrekijker geeft ook al een 'sterrenkijk-gevoel'.

Lekker griezelen in een zelfgemaakt spookhuis! Maak spoken van ballonnen waar je witte lappen over hangt, wollen draden bootsen spinnenwebben na en vleermuizen maak je eenvoudig van wc-rolletjes en zwart papier. En deze enge oog stuiterballen geven licht in het donker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten