Pagina's

dinsdag 2 januari 2018

Beertjes knutselen

Creatief: knutsel een beertje

Het is kerstvakantie, de ideale tijd om lekker te knutselen met de kinderen. Heb je nog inspiratie nodig voor een leuke creatieve bezigheid? Wat denk je van beertjes knutselen?

Een beer is een heel leuk en gevarieerd knutselthema. Voor peuters kun je het simpel houden: maak van een wit vel, zwarte rondjes voor de ogen en neus en witte propjes papier (eventueel crepe papier) een berenhoofd. Voor basisschoolkinderen mag het uitdagender! We zetten enkele leuke beren-creaties voor je op een rij.



Beer van papier maché en decopatch 

Schrik je van het idee om met behanglijm en kranten aan de slag te gaan? Niet nodig, deze (ijs)beer van papier maché is klaar om gedecoreerd te worden. Decoreren kan op verschillende manieren. Onze tip: kies voor decopatch. Een afwisselende knutseltechniek, waar de kinderen heel creatief mee aan de slag kunnen.

Benodigdheden: de beer van papier maché natuurlijk, decopatch papier, lijm en een kwastje. Je vindt alle decopatch spullen en veel papier om uit te kiezen in onze webshop.


Beertjes kleien

Foam clay is heel fijn decoratiemateriaal en geschikt om diverse materialen mee te bedekken zoals hout, glas, papier, canvas. Ook te gebruiken voor de beer van papier maché of om bijvoorbeeld een fotolijstje van hout (met beer!) te decoreren. 

Zelf een beertje kleien? Kies dan voor Silk Clay. Silk Clay is een zelfhardend, lichtgewicht boetseermateriaal, dat ook na opdroging zacht en rubberachtig blijft. Silk Clay kan door kinderen van alle leeftijden gebruikt worden en kleeft gemakkelijk, zonder gebruik van lijm. Maak van Silk Clay de mooiste beertjes.

Tip: ga samen met de kids na afloop cupcakes bakken in de vorm van beertjes met deze handige uitsteker-set!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten