Pagina's

dinsdag 30 januari 2018

De leukste spook- en griezeltraktaties

Lekker griezelen

Houdt jouw zoon of dochter wel van een partijtje griezelen? Dan is een super enge traktatie precies waarmee je jouw kind blij mee maakt. Natuurlijk moet de traktatie ook lekker zijn!

Wat zijn leuke, gezonde en originele griezeltraktaties? We geven je graag een flinke dosis inspiratie en tips, zodat jouw kind met een geweldige traktatie zijn of haar verjaardag kan vieren.

De traktaties in dit artikel zijn ook perfect voor Halloween!
Originele griezeltraktaties

Knutsel een enge vleermuis. Heel gemakkelijk: stop snoepgoed in een lege wc-rol. Duw de bovenkant een beetje naar binnen, verpak het in zwart papier, plak vleugels, oogjes en tanden erop en klaar!

Ook van een lolly kun je een griezeltraktatie maken, namelijk een enge spin. Hoe? Zorg dat je zwart-wit gestreepte pijpenragers hebt, plakoogjes, lijm en zwarte servetjes. Wikkel de lolly in een zwart servetje of papiertje. De pijpenragers zijn de poten van de spin, die sla je om het stokje van de lolly en buig de poten iets op het einde zoiets de spin kan blijven staan. Met twee plakoogjes erop heb je een hele coole griezeltraktatie!

Iets minder knutselwerk maar minstens zo griezelig: een cupcake waar een een eng insect of spin op zit. De cupcake kunnen de kids opeten, het beestje mogen ze houden.


Een gezonde spooktraktatie

Gezond kan ook heel eng zijn! Met een mandarijn maak je in een handomdraai een spooktraktatie: verpak de mandarijn in een wit servet, teken er een gezichtje op, stiekje of lintje erom en klaar. Ook van een halve banaan maak je gemakkelijk een spookje door een gezicht op de schil te tekenen. Erg leuk als peutertraktatie.

De griezelappel is wat meer werk, snijd een part uit de appel voor de mond, met een appelboor maak je twee ogen en dan komt het: gebruik amandelen als tanden. Steek deze in de mond en je hebt een lekker, eng en gezond snackje om te trakteren. Tip: leg de appels even in water met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.


Een griezelig uitdeelcadeautje

Leuk al die creatieve traktaties, maar je moet er ook tijd voor hebben (en zin!). Wil je geen snoepgoed trakteren, maar neemt jouw zoon of dochter ook geen genoegen met een stuk fruit? Kies dan voor een uitdeelcadeautje.

Een gum of een stuiterbal dat eruit ziet als een griezelig oog is super grappig. En griezelig natuurlijk! Dit oog potlood is leuk om te geven met een traktatiekaartje eraan. Vampiertandjes zijn ook een echte hit. Deel ze uit en de hele klas is in griezelmodus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten