Pagina's

dinsdag 6 februari 2018

Spelletjes op een prinsessenfeest

Een prinses voor een dag...

Een wens van veel meisjes! Met een kinderfeestje in het prinsessenthema maak je meiden, vooral in de leeftijd van 4 tot 6 jaar, heel blij. Leuke prinsessenspelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Weet jij al met welke activiteiten jij het kinderfeestje gaat invullen? We helpen je graag op weg met tips en inspiratie voor de leukste spelletjes op het (Disney) prinsessenfeest van jouw jarige Jet!

Tip: in dit blog lees je leuke ideeën voor de uitnodiging, de versiering en traktaties in prinsessenstijl.



Feesten als een prinses

Op een prinsessenfeest zien de dames er natuurlijk op hun mooist uit. Vraag aan de gasten of ze in hun mooiste jurk komen of zorg dat je een goedgevulde verkleedkist klaar hebt staan. En anders zijn deze tule-glitter-rokjes nog een aanrader!

Kroontjes kun je samen maken of je zorgt dat je voor elke gast een mooie tiara of een regenboog-stafje klaar hebt liggen. Het versieren van dit prinsessen masker is een erg leuke activiteit om het kinderfeestje mee te beginnen!

Voor make-up zijn de meisjes nog een beetje te klein, maar met deze handige schmink-stempelset geef je de prinsesjes net wat extra's.


Wat doe je op een prinsessenfeest?

Dansen natuurlijk! Prinsessen houden van dansen, dus een prinsessenbal mag niet ontbreken; muziekje aan en laat de meiden maar dansen en zwieren met hun mooie jurk op de dansvloer. Merk je dat de energie op raakt? Lees dan een prinsessenverhaal voor of zet een prinsessenfilm op voor de meiden.

Onder het genot van een lekkere prinsessentraktatie, zoals deze prachtige prinsessensnoeptaart, een roze cupcake of een sandwich met roze kokosbrood, kunnen ze bijkomen. Vergeet de kinderchampagne niet!


Creatieve prinsessenspelletjes

Een creatief spelletje is ook ideaal om wat rust in de tent te brengen. Bovendien zijn prinsesjes maar al te graag creatief bezig. Superhandig is zo'n kant-en-klaar decopatch-pakket met 10 handspiegeltjes en alles wat je nodig hebt om ze te versieren. Er is ook nog een pakket met 6 sieraden-boompjes. Meiden zijn er gek op!

Je kunt de dames ook een waxinelichtje in de vorm van een prinsessen-kroontje laten beschilderen met porseleinstiften. Ze zijn verkrijgbaar per 4 stuks!

Andere leuke spelletjes:
  • Dit vinden de meiden supercool om te doen: met z'n allen glittertattoo's bij elkaar aanbrengen. Voor een prinsessenfeest is dit prinsessen-sjabloon een must, maar er zijn ook andere geschikte sjablonen, zoals deze mooie vlinders. Wat oudere meiden kunnen dit zelf doen, de kleintjes help je uiteraard even!
  • Kraskunst maken. Eerst krasssen, krassen, krassen en langzaamaan krijgen deze prinsessen kraskaarten de mooiste kleuren.
  • Over kleuren gesproken... deze prinsessen inkleurtas inkleuren en beschilderen is een superleuke activiteit én de tas is geweldig om na afloop van het feestje mee naar huis te geven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten