Pagina's

dinsdag 13 februari 2018

Tips voor een griezelspeurtocht

Een griezelspeurtocht maken

Een griezel kinderfeestje of een halloweenfeestje is niet compleet zonder speurtocht. Een echte griezelspeurtocht wel te verstaan! Maar wat zijn nu de ingrediënten voor een onvergetelijke, griezelige speurtocht? En moet een griezeltocht in het donker of kan het ook overdag?

Als je zelf een griezelspeurtocht op touw wilt zetten, helpen wij je graag op weg met tips en ideeën voor opdrachten, spelletjes en vragen. Ben je er klaar voor? Griezelen maar!


Griezelige opdrachten voor de speurtocht

Geef de kinderen aan het begin van de griezeltocht een lijst mee van voorwerpen die ze moeten verzamelen op de route. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kat, een pompoen, vleermuizen, spinnen een skelet, oogballen..

Je kunt een route uitzetten met pijlen of een kaart, waarbij de kids goed moeten opletten of ze iets zien. Of je verstopt briefjes met daarop aanwijzingen naar het volgende voorwerp. Of laat ze briefjes verdienen na het doen van een opdracht of spel!Griezelige spelletjes

De spelletjes zijn het leukste onderdeel van de speurtocht, zeker bij een griezelspeurtocht! Er zijn veel griezelige spelletjes te verzinnen. Een paar leuke ideeën:

  • Heksenrace: zet op een grasveld of klein speeltuintje in de buurt een parcours uit en verdeel de groep in tweeën. Op een bezemsteel moeten de kinderen zo snel mogelijk het parcours rond en geven vervolgens de bezemsteel aan het volgende teamlid. Wie is de snelste?
  • Mummy's maken, wie maakt de engste? Een simpel, maar hilarisch spel waarbij je maar één ding nodig hebt en dat zijn veel toiletrollen!
  • Voelspel: laat kinderen geblinddoekt enge dingen voelen (een natte spons, spaghettisliertjes, zelfgemaakt slijm, natte peperkoek, een ei) en benoemen wat het is.
  • Tikkertje, maar naar geen gewoon tikkertje. Bijvoorbeeld Zombie-tikkertje, als je getikt bent dan word je een zombie.
  • Heksensoep maken! Laat de kinderen met gekleurde ranja en verschillende soorten snoepgoed (vergeet de wormen en de kikkers niet!) een eigen soepje maken.

De extra's!

Met deze griezelige opdrachten heb je een perfecte basis voor een speurtocht. Wil je nog wat extra's doen? Breng de kids in griezelstemming door elk kind vooraf griezelig te schminken. Haal ook enge accessoires in huis, zoals deze vampiertandjes. Alleen monsters, mummies, vampieren, spoken, heksen en andere engerds doen mee aan deze griezeltocht! 

Een prijs op het einde van de speurtocht, nadat de kinderen alle griezelopdrachten hebben doorlopen, is een mooie afsluiting van de speurtocht. Verstop bij het laatste voorwerp, dat de kids moeten vinden, ook een doos met lekkers en een klein cadeautje, zoals dit potloodmonstertje, een vlakgom oog of deze spinnen ringen... super eng!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten