Pagina's

dinsdag 29 mei 2018

Kinderfeestje met sport thema

Een sportief kinderfeestje

Wil jij een sportief kinderfeestje organiseren voor jouw zoon of dochter? Een hartstikke goed idee! Blijf je zelf alleen hangen bij bowlen of zwemmen als activiteit? Lees dan snel verder, want met het thema sport kun je nog véél meer doen. Wij geven je graag tips en ideeën om een onvergetelijk kinderfeestje te organiseren met sport als thema.

De eerste tip: zorg voor een teamgevoel en geef de kinderen voordat ze starten een polsbandje of eenzelfde t-shirt. Nog leuker: laat ze zelf een t-shirt decoreren (met hun naam erop natuurlijk). Ook deze schmink met sportsjablonen is heel leuk te gebruiken. Een super start van je sportieve kinderfeestje!


Sport en spel

Staan de kinderen te trappelen in hun zelf versierde shirt om te starten met de activiteiten? Laat het startschot dan maar klinken en begin met de activiteiten.

Ideeën voor sportieve spelletjes in en om je huis:

  • Blind badminton: hang een laken op, zodat de kinderen niet zijn waar de shuttle vandaan komt.
  • Twister (de levensgrote versie is het leukst!)
  • Een waterestafette: welk team kan met sponzen het meeste water van de ene emmer naar de andere emmer brengen? Je kunt dit ook met zand doen (zand in je hand en naar punt B rennen).
  • Stuiterbalspel: zet papieren bekertjes op de grond en geef elk bekertje een aantal punten. Wie krijgt de meeste stuiterballen in de bekers (minimaal 1x stuiteren) en verzamelt de meeste punten? Je kunt het ook zonder punten spelen natuurlijk.
  • Ringwerpspel


Sporten in de bossen

Heb je een grote groep oudere kinderen? Neem ze mee naar de bossen voor een spel Stratego: verdeel de groep in 2 teams en probeer de vlag van de andere partij te veroveren. Zorg voor voldoende begeleiders en duidelijke grenzen en regels. Je kunt ook in de bossen op een vlakte twee doeltjes meenemen en zandvoetbal spelen.

Vaak staan er in bossen ook speel- en sporttoestellen, deze zijn ideaal om te gebruiken voor een mini-obstakelrun. Natuurlijk kun je zelf ook een parcours uitzetten met boomstammen en pionnen.


Pauze en finish

Tussen al het sporten en spelen door moet er ook gegeten en gedronken worden. Wissel fruit en groentesnacks af met lekkers, zoals deze voetbaltraktatietaart of een lekker ijsje als het warm is.

Is de finish van het kinderfeestje in zicht? Laat ze lekker uitploffen op kussens in de tuin of op de bank en speel een spelletje sport-kwartet. Of zorg voor een voetbal en laat de kids nog even vrij kunnen spelen. Natuurlijk laat je de sporters niet met lege handen naar huis gaan. Geef ze een medaille voor hun sportieve prestaties en een leuke sport-sleutelhanger. Het polsbandje en t-shirt mogen natuurlijk ook mee naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten