Pagina's

dinsdag 22 mei 2018

Knutselen op een kinderfeestje

Knutselen op je feestje? Doen!

Bij een kinderfeestje denk je al snel aan ren-, dans- en waterspelletjes. Doe er nog een spannende speurtocht bij en je bent klaar! Of niet? Nou, lieve papa of mama, je doet de kinderen én jezelf een groot plezier door energieke spelletjes af te wisselen met een rustige activiteit. Je brengt hiermee even rust in huis en je geeft de kids een momentje om tot zichzelf te komen en even lekker wat te drinken en eten.

Een rustige activiteit kan een filmpje zijn, maar op een verjaardagsfeestje zijn kinderen te enthousiast om lang hun aandacht vast te houden voor een film. Geef ze in plaats daarvoor iets creatiefs te doen.




Leuke knutselactiviteiten

Je kunt het knutselen en creatief bezig zijn op verschillende manieren invullen. Een tafel vol kleurplaten, lege vellen, kleurpotloden en stiften kan al voldoende zijn. De kans is wel aanwezig dat sommige kinderen dat niet leuk genoeg vinden en doorgaan met rondrennen. Heb je bijvoorbeeld een groepje jongens van 5,6 of 7 jaar? Dan heb je een betere knutselactiviteit nodig om hun aandacht te trekken.

Spaarpotten schilderen is altijd een succes! Zeker als je spaarpotten hebt in de interesses van de kinderen. Een dino-spaarpot, een auto-spaarpot of een uiltjes-spaarpot wil iedereen wel.


Knutselen met textiel en hout

Een leuke activiteit om het kinderfeestje mee te starten is het kleuren van je eigen t-shirt. Als iedereen klaar is, kan het t-shirt aangetrokken worden en kan het feest beginnen. Je kunt kiezen voor een shirt met een thema, zoals vlinder, piraat of voetbal, of je kunt de creativiteit van de kids de vrije loop laten gaan met een blanco t-shirt. Ook het versieren van tassen, petjes en portemonnees zijn leuke knutselprojecten. Vergeet niet om voldoende decoratiematerialen in huis te halen!

Hout is ook een fijn materiaal om te decoreren. Je kunt het schilderen, met kleurstiften versieren of nog extra pimpen met plaksteentjes en glitters. In onze webshop vind je veel houten voorwerpen om te versieren, zoals sleutelhangers, fotolijstjes, magneten en memohouders.


Een knutselfeestje?

Waarom maar één knutselactiviteit als je er meer kunt doen... Heb jij een echte crea-bea in huis? Doet de jarige job niets liever dan mooie dingen maken? Maak er dan een knutselfeestje van! Heerlijk een middagje knutselen met allemaal speciale projectjes, die ze normaal niet doen.

Op een knutselfeestje mag Decopatch niet ontbreken. Decopatch is een originele en leuke knutselactiviteit waarbij kinderen een voorwerp van papier maché decoreren door middel van lijm en papier. Tip: koop een Decopatch-pakket en je hebt alles wat je nodig hebt, papier, lijm, kwast en de voorwerpen voor 6 kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten